Kurt Elling exkluzív klubkoncertje és még több mint százötven program várja tavasszal a Budapest Jazz Club vendégeit!

A Budapest Jazz Club április, május és június hónapjaiban a szokásosnál is több  programmal várja vendégeit. Mindezek közül nemzetközi ismertsége tekintetében toronymagasan kiemelkedik a több ezres fesztivál- és koncerttermeket megtöltő világsztár, Kurt Elling május 3-i dupla koncertje.

A kétszeres Grammy-díjas énekes legújabb projektje épp attól egyedi, hogy nem próbál mindenáron különleges lenni. Könnyed, szerethető harmóniák, a hip-hop és a funk lüktetése között egyensúlyozó bólogatós ritmusok, és persze a már az Ellingtől jól ismert, utánozhatatlan elegancia teszik könnyen szerethetővé a SuperBlue-t. Az azonos nevű lemezen hallható anyagon a formáció húzóegyénisége, az ördögi technikájáról és egyedi, basszus hangokat is megszólaltató hét húros gitárjáról ismert Charlie Hunter blue-os, RnB-s hangzása is meghatározó. A legkeresettebb férfi jazz-énekesek között jegyzett Elling hatalmas népszerűségének köszönhetően legtöbbször többezer fős koncerttermekben és fesztiválokon lép fel. Ezt az exkluzív fellépést azért vállalta, mert a SuperBlue hangzása egy klubkoncert alkalmával tud igazán kiteljesedni. Ez az a közeg, amiben a közönség közelsége miatt az előadók is igazán komfortosan és inspirálva érzik magukat, mely természetszerűleg visszahat a jelenlévőkre, ami aztán rögtön újra is tölti a színpadon lévőket.

A BJC világsztár sorozatának fontos tavaszi állomása a május 18-i Jure Pukl vezette nemzetközi all-star formáció koncertje. A szlovéniai születésű szaxofonos országának legnagyobb hírű jazz-zenésze, aki erre az estére az amerikai világklasszis bőgős, Joe Sanders mellett a kortárs jazz meghatározó egyéniségét, Ralph Alessi trombitást, és a magyar, ám a tengerentúlon is ismert nevekkel turnézó Németh Ferenc dobost hívta meg ANOROK nevű projektjének hazai bemutatójára.

Két nappal később, május 20-án egy újabb nemzetközileg körberajongott zenész, a csodagyerekként aposztrofált Áron Hodek basszusgitáros lép fel, akinek elképesztő sikereire hat éves kora óta fókuszál a világ. Tehetségére olyan legendás zenészek figyeltek fel, mint Quincy Jones, Lenny Kravitz, Timbaland, Robert Glasper, és még sokan mások. Social média felületeire feltöltött videóit Chris Brown és Justin Timberlake is megosztotta. Felnőtteket meghazudtoló virtuozitása mellett a tanulással vagy gyakorlással sem elsajátítható „stenk” teszi életkorát teljes mértékben meghazudtolóan kiforrott hangvételűvé játékát. A trió dobosa a számtalan hazai zenésszel is közreműködő, de tengerentúlon szintén jegyzett ütős-fenomén, Áron bátyja, Dávid, aki még óvodásként kezdett dobolni. 2008-ban, tizenegy évesen alapította első saját zenekarát, amellyel a magyar és a szlovák, majd a nyugat-európai jazzklubok, fesztiválok ünnepelt vendége lett. 2012-ben adta első önálló Müpa-koncertjét, majd az Egyesült Államokban is jelentős sikereket ért el.

Fentieken túl, hétfőtől-szombatig, sőt, nem ritkán még vasárnap is jazz koncertek, gyerek-programok és színházi események, valamint egész Európában egyedülálló módon, a hét öt napján a koncertek után ingyenes jam session várja a színvonalas élőzene és tartalmas kikapcsolódás rajongóit a Budapest Jazz Clubban.

Budapest Jazz Club – 1136, Hollán Ernő utca 7.

www.bjc.hu

Forrás: Budapest Jazz Club