Kojot négy lelke – itt az új előzetes

Készülünk a márciusra, hiszen már csak egy hónap van vissza Gauder Áron új filmje, a KOJOT NÉGY LELKE mozibemutatójáig.

Az egészestés animációs film 2023. március 16-tól lesz látható a hazai mozikban és ugyanekkor mutatkozik be Bordeauxban a Cartoon Movie animációs kongresszuson, ahol a Gauder Áront a Legjobb Európai Rendező díjára jelölték. 

Az emberiség előtt álló egyetemes kihívások kérdéseit is feszegető, különleges látványvilágú indián történetben az olajvezetékek lefektetése miatt kerül szembe egymással egy nagyvállalat és az őslakosok. Az otthonunkért tüntető közösség felidézi az indiánok mágikus teremtéstörténetét, amelyben Kojot kalandjain keresztül hozza közel a nézőhöz az indián szemléletet és azt a bölcsességet ami segítségünkre lehetne abban, hogy a múlt tapasztalataira hallgatva a jövőt jobb irányba formáljuk. Addig amíg nem késő. 

A rendező Bereményi Gézával közösen írta a forgatókönyvet, melyet a legendás magyar dalszerző a magyar indián-amerikai kultúrkör atyja, Cseh Tamás által fordított indián mesék inspiráltak.

Gauder Áron a trailer kapcsán: „Ez a film rólunk szól, napjaink emberéről. A mitikus szereplők sorsán keresztül megtapasztalhatjuk, hogyan élhetünk harmóniában a természettel. Bízom benne, hogy a történet segít válaszokat adni arra, hogy ki vagyunk, mi a feladatunk, milyen irányba induljunk.”

Charles Cambridge (PhD, Colorado Egyetem), a navajo törzs tagja, a film indián konzulense szerint a Kojot négy lelke egy ajándék mindenkinek az emberiség csodáiról. Áron a legmagasabb művészetet ötvözte a történetmeséléssel és így tárja elénk az indián univerzum misztériumát.”

További információk:

http://www.kojotfilm.hu

https://www.facebook.com/KojotNegyLelke

Forrás: CINEMON