NYITVA! ERZSÉBETVÁROS – Kiadó üzletek fesztiválja

November 19-én, szombaton tartotta a KÉK – Kortárs Építészeti Központ és Erzsébetváros Önkormányzata az első Kiadó üzletek börzéjét, ahol a 2023. márciusában megnyitó nyolc önkormányzati üzlethelyiség tárta ki ajtaját az érdeklődők előtt. A szombati program részeként a KÉK Városi Séták csapata építészeti sétát tartott a „Körúton túl” – Kulturális kalandozások Külső-Erzsébetvárosban címmel.

A Kiadó üzletek börzéjére közel 25 vállalkozás érkezett különböző tevékenységi körrel, akadt köztük kulturális- vagy közösségi programszervező, textil- vagy képzőművész, akik saját alkotói bázist létesítenének, egyetemi közösségek, felnőtt- vagy gyermek képzéseket tartó vállalkozók, gasztronómiai szolgáltató, aki egyedülálló technológiával állítja elő kézműves termékeit.

Projektötleteket a legkülönbözőbb területekről várják a szervezők – legyen az kulturális, közösségi vagy társadalmi kezdeményezés vagy épp a helyieket célzó szolgáltatás, esetleg ezek határterületei. Az ötletgazdák december 18-ig jelentkezhetnek, hogy próbára tegyék vállalkozásukat, üzleti tervüket vagy szolgáltatásukat.

A nyertes pályaműveket szakmai zsűri választja ki, eredményhirdetés várható időpontja 2023. január 23. A 2023. március közepén kezdődő egy hónapos költség- és kötelezettségmentes fesztivál időszakban a vállalkozók bemutatkoznak a piacon, népszerűségre tehetnek szert és akár hosszútávon bérbe vehetik az ingatlant. Erzsébetváros Önkormányzata a vállalkozások ösztönzése érdekében további kedvezményeket is biztosíthat a hosszú távú bérlők számára.

Fontos linkek:

Pályázati felhívás:

https://nyitvafesztival.hu/

Üzlethelyiségek megtalálhatóak a honlapon:

https://nyitvafesztival.hu/nyitva-x-erzsebetvaros/uzletek-2/

Jelentkezés az alábbi űrlap kitöltésével történik:

Fotó melléklet

A mappa folyamatosan frissül további képekkel. Az itt elérhető Dokumentáció.pdf 3. oldala részletes leírást tartalmaz az üzlethelyiségek paramétereiről, bérlés díjáról és állapotáról.

,