„Szövik a fonalat, a szerencse fonalat”

Személyes élethelyzetekből merített új videoklippel érkezik december 13-án a középkori rock’n’roll fenegyereke, a Bordó Sárkány. Az év végéhez közeledve a Kettő21 című saját szerzeményhez készült road movie stílusú klip anyaga az együttes idei Baltikum turnéja alatt készült.

Az új dalt Észtországban adta elő a zenekar idén nyáron először, hatalmas sikerrel. A koncert egy Baltikum turné része volt, amely alatt Lettországban és Litvániában is fellépett a Sárkány. Az együttes, megalakulásától számítva 15 külföldi országban adott koncertet és eddig 4 nagylemeze jelent meg.  A Kettő21 című dal az ötödik lemezükön szerepel majd, amely várhatóan tavasszal jelenik meg.

A Bordó Sárkány középkori hangulatba ültetett dalai a mai kor világzenei hangzásvilágához igazodó, táncra perdítő, erőteljes dinamikai felfogásban szólalnak meg. Ez alól a Kettő21 sem kivétel, azonban érdekessége, hogy témáját tekintve az aktuális élethelyzetre reflektál, illetve egészen friss dallamszerkesztés hallható benne. Ráadásul, különleges hangszerek is megszólalnak alatta, mint például a mandocello és a lantgitár.

Az elvágyódás és létünk mozgató elvein való töprengés adja a Kettő21 fő mondanivalóját. Bár a dalt a pandémiás helyzet bezártsága inspirálta, a szerzemény valójában a kiszámíthatatlanságról és a szerencse forgandóságáról szól, amely jelenlegi helyzetünkre teljes mértékben érvényes. Nem véletlen, hogy decemberben érkezik a klip, egyfajta év végi összegzésképp, mivel a Kettő 21 egyaránt tartalmazza a múltat, jelent és jövőt.

Az együttes idén szerepelt többek között a Művészetek Völgye Fesztiválon, a Campus Fesztiválon, voltak székelyföldi turnén, illetve egy norvég Viking Fesztiválon. A sárkány jövőre Norvégiában jubilál, immáron 10. alkalommal lép fel.

A zenekar álma a több, mint egy évtizedes európai sikerek után, hogy a jövőben meghódítsa a tengerentúlt.

Bővebb információ: https://bordosarkany.hu/

Forrás: Bordó Sárkány