Hamarosan startol az ország első Tribute Fesztiválja – Retro meglepetésekkel készül az idei Hírös Hét

Augusztus 20-27. között rendezik meg Kecskeméten az ország első Tribute Fesztiválját. A rendhagyó alkalomra a nagy múltú Hírös Hét Fesztiválon kerül majd sor, amely 1934-es indulásával Magyarország legrégebbi fesztiváljának számít.

A rangos rendezvényen olyan feldolgozás-és emlékzenekarok lépnek majd fel, mint a Kiss Forever Band, a Led Zeppelin Session, vagy a The Bits – Beatles emlékzenekar.

A fesztivál keretei között rendezik meg a 25. jubileumi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítást is, melyet Nagy István agrárminiszter nyit majd meg. A tribute zenekarok mellett két nagy francia retro fellépő is érkezik az idei fesztiválra: az Ottawan és a La bouche zenekar.

Természetesen a klasszikus zene sem maradhat ki a programkínálatból: a Kecskemét, a templomok városa sorozatnak hála a komoly és egyházi zene kiemelkedő képviselői látogatnak a városba. A Szent Efrém Férfikar 20 éves jubileumi előadását a Görögkeleti templomban láthatják majd, de jótékonysági koncert is lesz az egyhetes rendezvény alatt, sőt, Németországból is érkezik férfikórus.

Forrás: Hírös7