Tárlatvezetések, épületséta, múzeumlátogatás kedvezményes belépővel – múzeumi világnap a Magyar Nemzeti Galériában

Május 18. a múzeumok világnapja. Ezen a napon hétköznapi feltöltődést kínál a Magyar Nemzeti Galéria: kedvezményes belépővel és tárlatvezetésekkel várja a látogatókat. Május 18-án, szerdán, a múzeum állandó gyűjteménye páros kedvezménnyel látogatható: egy teljes árú belépővel két látogatót vár a Galéria. Az Art deco Budapest. Palátok, tárgyak, terek (19251938) című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan szerda délután 15.00 és 16.00 órakor tárlatvezetések várják a közönséget, 15 órától a Szellemi fitnesz című programmal pedig az idősebb korosztályt invitálja a múzeum tematikus kiállítótéri sétára, majd alkotó műhelymunkára.

A múzeumi világnap alkalmából további programokat is kínál a közönségnek a Galéria.

Május 17-én, kedden 19 órakor online tárlatvezetést hirdet a múzeum: a februárban bezárt nagysikerű Szinyei-kiállításon, a 3D-s kiállítótérben a kurátor kalauzolja az érdeklődőket. A program fókuszában Szinyei Merse Pál és a magyar festészet egyik legismertebb alkotása, a Majális áll.

Május 21-én szombaton 11 órától egy különleges múzeumi programra, épületséta invitálja a látogatókat a múzeum. A programon részt vevők megismerhetik az egykori királyi palota épületét, a Magyar Nemzeti Galéria történetét és gyűjteményét. A múzeumi sétán bemutatjuk a Habsburg nádori kriptát, a csodálatos panorámát kínáló kupolát és az épület további különleges részeit is.

Részletek: www.mng.hu

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria