Watergate – Interaktív szabadulószínház a klímaváltozásról

Különleges interaktív színházi játék részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Watergate: Az időkripták rejtélye című új, Vidovszky György rendezésében készült ifjúsági előadásra, amelynek bemutatóját szeptember 12-én tartják a Kolibri Pincében.

A digitális játékelemekre épülő, ‘interaktív szabadulószínházként’ megnevezett előadás a klímaváltozás negatív hatásairól szól. Az elképzelt jövőben játszódó történet két egymásra hasonlító időkriptában játszódik, amelyek egy olyan korból érkeztek, amikor drasztikusan csökkent az emberiség ivóvízkészlete. Az előadásra jegyet váltók nem passzív nézői, hanem aktív résztvevői a játéknak, a jövőből érkező üzenetek segítségével maguk fedik fel a küszöbön álló társadalmi és klímakatasztrófa egyes részleteit. Hogy sikerül-e a küldetésük, hogy képesek-e megelőzni a közeledő veszélyt, rajtuk múlik. A jövő az ő kezükben van.

A PlayOn! – New Storytelling with Immersive Technologies európai színházi együttműködés keretében készült előadást 14 éves kortól ajánlják.

A Watergate legközelebb szeptember 13-án, valamint október 6-án, 7-én és 8-án látható a Kolibri Pincében.

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház