A 30. Zempléni Fesztivál jótékonysági akciója

A 30. Zempléni Fesztivál nem csak programjaival szeretné emlékezetessé tenni jubileumi rendezvénysorozatát, hanem jótékonysági akciójával is!

Nyitókoncert, 2017 © Nagy Károly

A fesztivál már a korábbi években is sok nemes célt segített a zempléni, tokaj-hegyaljai térségben és ezt a hagyományt most egy kiemelkedően fontos ügy támogatásával szeretné tovább folytatni.

A megyében a Segíts Élni Alapítvány működtetésében egyetlen koraszülött-mentőautó látja el ezt a rendkívül fontos és nélkülözhetetlen szolgálatot, de ez a jármű mára elhasználódott, cseréje időszerűvé vált. Az új, Mercedes Benz Sprinter 419 CDI típusú mentőautó beszerzése és szakszerű felszerelése igen komoly, közel 50 millió forintos költséggel jár.

A jubileumi Zempléni Fesztivál ezen összeg előteremtéséhez felajánlja teljes jegybevétele felét, de minimum 5 millió forintot.

A szervezők arra kérik a programok iránt érdeklődőket, járuljanak hozzá e nemes célkitűzéshez, hiszen minden egyes belépő megvásárlásával a koraszülöttek vagy betegen született csecsemők szakszerű és korszerű ellátását segítik.

A fesztivál már az eseménysorozat zárásakor szeretné átnyújtani a támogatás összegét az Alapítvány elnök asszonyának, Dr. Szűcs Ildikónak!

Forrás: Zempléni Fesztivál

,