A legjobb fej színező – Szerezz be gyorsan egyet!

Szerző: Marity Mira

Alighanem ez lesz idén a karácsony egyik nagy slágere. Ha csak nem már az ősz kedvenc kiadványa is egyben. Ugyanis megint zárunk, még csak részlegesen és korlátozva, de sajnos esélyes, hogy a teljes lockdown is bekövetkezik. És akkor nincs más hátra, mint hogy…

Maradj otthon és színezz!

Pontosabban szólva: Maradj otthon a p*csába, és színezz! Meg ne sértődjön senki, ez a szókimondó cím nem a hatásvadász marketinget szolgálja. Ez egy tényszerű gondolatokkal tarkított, őszinte, nem finomkodó és felszabadult felnőtt színezőt takar, ami olyan, mintha mi írtuk volna. Végre nem egy szofisztikált és óvatosan fogalmazó segítő könyv, hanem egy életszagú, odamondós füzetecske, ami imádni való vulgaritása ellenére is kápráztatóan gyönyörű… Igen, nem lehet mást rá mondani, mert tombol a színekben, pompázatos eklektikus formákban, cirkalmas grafikákban, fantasztikus kontúrokban.

Good old times…

Emlékszel még azokra az időkre, amikor izgalommal teli örömmel farigcsáltad a színesceruzáidat, begyűjtöttél minden árnyalatot belőlük, és a hatalmas tasakos 32 darabosra vágyakoztál, miközben neked talán csak a 18 vagy 24 darabos jutott… A tolltartódban külön helye volt a kétszínű postairónnak, na azzal lehetett csak igazán nagy felületen színezgetni… Sárgából volt citrom, okker és narancs, kékből világos, tengerész és türkiz… Mohón habzsolva gyűjtögetted a színezőket és kifestőkönyveket, egy nyár alatt betelt vagy öt belőlük. Volt húsvétos, karácsonyos, Dr. Bubós és Vukos… a menőbbeknek jutott Donald Kacsás és Miki Egeres. Emlékszel, milyen diadalmas érzés volt megtölteni a fehér lapokat a szivárvány árnyalataival? Rémlik még, milyen nehéz volt megtanulni, hogy ne fuss ki a vastag fekete kontúrvonalból? Dereng, hogy mennyire szerettél színezgetni?

Reneszánszát éli a műfaj

Most megteheted, mert a színezés – legyen az gyereknek vagy felnőttnek való – a zenitjén ragyog. A felnőtt populációban töretlen sikere úgy egy évtizede tart. Nem csak a lélektannal foglalkozó szakemberek jöttek rá, hogy mennyire produktív és szórakoztató önkifejező módszer, hanem a pszichológiához cseppet sem konyítók is ráéreztek arra, hogy a mentális relaxáció és szellemi regeneráció remek formája az, ha őszbe forduló fejjel sem vagyunk restek színescerkát fogni a kezünkbe. A kicsit bonyolultabb minták a mandalák rajzolásának meditatív nyugalmát nyújtják, a tematikus színezőkkel pedig adózhatunk a kedvenc szerzőnknek vagy könyvünknek, sorozatunknak vagy filmünknek. A Maxim Könyvkiadó – Maradj otthon a p*csába, és színezz! című exkluzív kiadványa adekvátan aktuális. A pandémia kitermelte a maga otthon ülő, home office-os vagy karanténos nemzedékét, amelyre bizony nagyon ráfér a relaxálás és a kreativitás. Ez a tuti színező pedig előhozza a stressztől zilált, klausztrofób felnőttből a játékos „inner child”-ot.

Menő szöveg, eszméletlen képek

A színezőben több tucat parádés minta van, „amiket kiszínezhetsz, amikor a világ egy rakás sz*rrá válik körülötted.” Ez aztán az epic és sportszerű intro, és mennyire aktuális! Nincs ezen mit finomkodni, a Covid-19 mindannyiunknak keresztbe tett, ezért is esik olyan jól a füzet karakán egyenessége. „Ez egy rohadtul jó nap lesz!” – biztat egy csésze káprázatos habos kávé, ami szinte ordít a színekért. „Ha az élet citrommal kínál, facsard bele a kis rohadékot a vodkádba!” – hangzik a teljesen életszerű életmódtanács, és jólesően kaján röhögéssel eshetünk neki a futurisztikus citromok kipingálásának. „Mutasd meg a seggfejeknek!” – ez az egyik kedvencem, és nagyon sirály a kép is hozzá, gyönyörű kalligrafikus női outfit, magassarkú, retikül… lelki és esztétikai öröm ezeket az oldalakat lapozgatni, olvasni, satírozni. A könyv egyébként nagyon menő, érdemes rá lecsapni a brutálisabb kijárási korlátozások és a szokásos ünnepi bevásárlási hajsza előtt.

http://maximkiado.hu/termekek/view/1782/maradj_otthon_a_p_csaba_es_szinezz