Két külföldi kiállításon is részt vesz ősszel a Ludwig Múzeum

Szeptemberben Berlinben és Triesztben is látható egy-egy válogatás, amelyben közreműködik a múzeum.

A KÉPEK DIALEKTIKÁJA

A berlini Collegium Hungaricumban szeptember 8-tól több mint két hónapon keresztül lesz látható az a kiállítás, amely a művészi identitásokat és pozíciókat veszi górcső alá Magyarországon az 1970-es évektől az ezredfordulóig terjedő időszakban, a szocializmus végének művészeti szcénáját, valamint a vasfüggöny lebontásának hatásait kutatva.

A kiállítás a Ludwig Múzeum állandó gyűjteményéből válogatva villant fel pillanatképeket e három évtized magyarországi művészeti közegének legfontosabb vonulataiból, arra keresve a választ, hogy az államszocializmus, valamint az európaiság és kelet-európaiság hármas koordinátarendszerében hogyan formálódott a művészi identitás, mint kulturális produktum.
 

Kiállító művészek: Baranyay András, Beke László, Beöthy Balázs, Bódy Gábor, Csiky Tibor, Drozdik Orshi, Ficzek Ferenc, Grunwalsky Ferenc, Gyenis Tibor, Gyenis Tibor, Hajas Tibor, Hegedűs 2 László,, Károlyi Zsigmond, Kele Judit, Koncz András, Lakner László, Lengyel András, Nagy Kriszta, Németh Hajnal, Marcel Odenbach, Pinczehelyi Sándor, Rónai Péter, Sarkadi Péter, Szacsva y Pál, Szalai Tibor, Tolvaly Ernő, Tót Endre, Ujj Zsuzsi, Veszely Beáta

A kiállítás a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum és a Collegium Hungaricum Berlin együttműködésében jön létre.

https://www.ludwigmuseum.hu/kiallitas/kepek-dialektikaja?mc_cid=9301a61e13&mc_eid=236b0f301b

Kurátor: Petró Zsuzsanna

BOTH WAYS

A szeptember 6-ig látható kortárs művészeti kiállítás a Triesztben megrendezésre kerülő EuroScience Open Forum (ESOF2020) alkalmából megvalósuló Science in the City fesztivál részeként jött létre.

A projekt 2019 márciusában indult a Central European Initiative (CEI) és a Trieste International Foundation for Progress and Freedom of Sciences (FIT) közreműködésével szerb, román, horvát olasz és magyar partnerek bevonásával. A célja az, hogy a tudomány és a művészet sajátos útjai és pozíciói közötti dialógust elősegítse.

Kiállító magyar művészek:
Lepsényi Imre, Révész L. László, KristofLab –Szabó Kristóf, Szabó Ottó Robotto, Tarr Kálmán, Vadászi Zoltán, Várnai Gyula, Waliczky Tamás

Kurátorok a Ludwig Múzeum részéről: Bálványos Anna, Fabényi Julia

https://www.ludwigmuseum.hu/kiallitas/both-ways?mc_cid=9301a61e13&mc_eid=236b0f301b

Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum