Egy hétvége Sosztakovics vonósnégyeseivel: III. Budapest Kvartett Hétvége

A Szigeti Quartet ünnepélyes megnyitó hangversenyével indul a III. Budapest Quartet Weekend – Budapest Kvartett Hétvége (2020. augusztus 28–30.) a Nádor Teremben. A fesztivál középpontjában ezúttal a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője, az orosz komponista és zongoraművész Dmitrij Sosztakovics áll. A 3 nap alatt összesen 8 koncertet hallgathatunk végig, nyolc vonósnégyes közreműködésével. A nem mindennapi esemény házigazdája, Kovács Sándor zenetörténész a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanszékvezető tanára.

Fotó forrása: BQW

Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivált megálmodó G. Horváth László hegedűművész ezúttal is a hazai zenei élet kiemelkedő együtteseit hívta meg a Budapest Kvartett Hétvégére azzal a nem titkolt céllal, hogy a vonósnégyes műfaját újra az érdeklődés középpontjába állítsa.

A kvartett műfajához idén is tökéletes miliőt kínál a Nádor Terem, Budapest egyik szecessziós gyöngyszeme, amely a terem rendkívüli adottságainak köszönhetően ezúttal is feledhetetlen akusztikai élményeket, emelkedett hangulatot és meghitt zenehallgatást ígér.

Időpont: 2020. augusztus 28. – 30.

Helyszín: Nádor Terem (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.)

Fotó forrása: BQW

Forrás: BQW