Két különleges online könyvbemutató

László Ágnes, író, újságíró, a Kossuth Kiadó kommunikációs vezetője két izgalmas és különleges, élő online könyvbemutatóra készül.

Június 23-án, kedden 17.00 órakor Szunyogh Szabolcs AMRITA  SHER-GIL című, új könyvét mutatja be.

A félig magyar, félig indiai Amrita Sher-Gil szerelmei, világhírű rajongói, lázadó házassága a huszadik század első felében óriási botrányt okozott. A törékeny és zseniális fiatal lány mindössze huszonnyolc évet kapott az élettől, de termékeny munkássága ilyen kevés idő alatt is India egyik legnagyobb festőjévé tette. Azokat festette meg, akiket kitaszított a társadalom. Forradalmi látásmódja és embersége úgy mutatta meg a hatalmas India nyomorgóit, mint korábban egyetlen művészé sem.

Húszévesen elnyerte a Párizsi Szalon aranyérmét. Képeit kiállították Párizsban, Londonban, Münchenben, műveit kincsként őrzik az Új-Delhi Nemzeti Galériában. Nevét Modiglianival, Chagallal, Frida Kahlóval együtt emlegetik. Jóbarátjaként szerette Karinthy Frigyes, Szőnyi István, Hatvany Lajos, Baktay Ervin.

Amrita Sher-Gil története a szenvedély, az életigenlés, a művészet humanizmusának titokzatos és szépséges megfogalmazása.

https://www.facebook.com/events/2594665160849261/

Június 25-én, csütörtökön 17.00 órakor Kuncze Gábor VÁRJUK KI A VÉGÉT… Beszélgetés Mihancsik Zsófiával című könyvét mutatja be.

Kuncze közismert humorával elevenít fel számos történetet az elmúlt harminc évből, miközben kitér a jelen visszásságaira is, elemzi-értékeli pártja tevékenységét, sorsát, azoknak a miniszterelnököknek a munkáját és személyiségét, akikkel együtt dolgozott, illetve a rendszerváltás nagy- és kisszerűségét.

https://www.facebook.com/events/682195455674168/

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport