Bakelit & L1 Egyesület: Online L1-est(ek)

Ismét egy est-sorozat keretében mutatkoznak be az L1 Egyesület művészei a Be SpectACTive! program online kiadásában a Bakelit MAC együttműködésében és befogadásával. Az alkalom különleges, hiszen a májusra tervezett est a Korona-Vírus okozta helyzetben nem tudott megvalósulni. Mivel ez a közös megmutatkozás az egyesület művészeinek és a nézőinek is minden évben egy fontos megjelenés, úgy döntöttek, hogy az online térbe helyezik magunkat.

Syporca Whandal: Inverz

Mindehhez csupán annyit kell tenni, hogy a megjelölt dátumokon csatlakoznak a nézők a Bakelit FB-oldalán, ahol minden este 19 órakor veszi kezdetét az aktuális premier.

Az este keretében az L1-művészek aktuális munkáit ajánlják fel, és a mostani előadás-sorozat mindegyike a performativitással foglalkozik.

Az alábbi akciók/előadások láthatóak:

  • Syporca Whandal (L1-tag): Inverz
  • Gálos László (L1-rezidens 2020) Izoláció-szekvenciák v1.0
  • Berger Gyula (L1-tag) és a ZéróPlusz TáncMűvek: … vagyok
  • Koroknai Zsolt Ladjánszki Márta Varga Zsolt (L1-tagok): metro action 3.0 INDOOR

Az estek online közvetítését segítik:

Erdős Balázs, Lajti Balázs, Mácsik Péter, Vasi Zsófia

Házigazda: Ladjánszki Márta

Támogatók: L1 Egyesület, Bakelit MAC, Kreatív Európa Program, EMMI, NKA, p’ARToló

www.bmac.hu // www.L1.hu

Az L1 Egyesületről röviden

Az 1998 óta önszerveződő mozgalomként, majd 2002-től hivatalos formában és 2011-ben újjáalakult szervezeti felépítésben és tagsággal kibővült L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület a magyar független előadó- és alkotóművészet képviselőit igyekszik legjobb szakmai tudásával segíteni kül- és belföldön egyaránt.

Magyarországon jelenleg a szervezeti struktúrákon kívül dolgozó független művészek képzési, támogatási és megjelenési lehetőségei végtelenül szűkösek, ami a magasszintű alkotómunkát lehetetlenné, kilátástalanná teszi. Az egyesület által képviselt művészek számára elengedhetetlen az a segítő szakmai közeg, amely által bekapcsolódásuk a helyi, nemzeti és nemzetközi vérkeringésbe, szakmai előmenetelük és megjelenési lehetőségeik kitágulnak.

Céljuk, hogy a frissen pályára lépő magyar alkotó- és előadóművészek, valamint a már egy ideje alkotói energiával dolgozó művészek ne legyenek magukra hagyva, hanem szakártői háttérrel és valódi gyakorlati ismeretekkel felvértezve dolgozhassanak egy egymásra odafigyelő közegben.

A művészek saját szakmai fejlődését, képzését és megmutatkozását igyekeznek előtérben tartani. Az egyesület tagsága bővül a rezidensekkel, növekszik tömegbázisa, gyarapszik szakmai sokszínűsége és értékes alkotásokat tár a nézők elé. 

A hosszú távú együttműködés során az egyesület koncepciózus és átfogó gondolkodásra és (ön)reflektív magatartásra ösztönzi művészeit, hogy tudatos, széleslátókörű, képzett művésszé, a magyar táncélet és társterületek potenciális formálóivá válhassanak. 

www.L1.hu

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/196831238038248/?event_time_id=196831241371581

Forrás: Bakelit Multi Art Center