LiberaMente Musica Fesztivál Rómában

A rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából a Római Magyar Akadémia LiberaMente Musica címmel háromnapos zenei fesztivált rendez.

A rendezvénysorozat 2019. november 27-én este 20.30 órakor veszi kezdetét. A Falconieri Palota (Via Giulia, 1) Liszt termében megrendezésre kerülő esten a Random Trip együttes lép fel. A zenekar neve nem ismeretlen a római közönség számára, hiszen 2017. nyarán már felléptek a híres római Monk klubban.

Diószegi Benjámin

Másnap november 28-án csütörtökön, 19.00 órakor a fesztivál  Diószegi Benjámin zongoraművész koncertjével folytatódik,  aki a 2019. május 14-17. között 15. alkalommal megrendezésre került Bukaresti Magyar Zene Fesztivál nyertese volt.

A fesztivál november 29-én, pénteken 20.30 órakor a Žagar  együttes Mirror of Mind című koncertjével ér véget. Ez utóbbi est a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A Római Magyar Akadémia egy másik, rendszerváltáshoz kapcsolódó rendezvénye, amelyet a Ludwig Múzeummal közösen szervezett, még 2020. január 6-ig látható a Palazzo Esposizioniban, Az Áthágás technikái címmel.

Forrás: Római Magyar Akadémia