Ismert művészek is közreműködnek a JaMese zenekar új adventi lemezén és koncertjén

Legújabb lemezével, a Szabó T. Anna költő versciklusából született Zenés Adventi Kalendáriummal ünnepi hangulatot teremt és a mindennapok pörgéséből való visszalassításban is segít a JaMese. A játékos, bájos vagy éppen mély érzelmeket kiváltó 24 dal mindegyike egy-egy meglepetés az adventi naptár ablakai mögött. Palya Bea, Makranczi Zalán, Ferenczi György és a Dalinda is közreműködnek az albumon. A lemezbemutató koncertet 2019. december 8-án tartja a zenekar a MOM Kulturális Központban.

Molnár Emese © Emmer László

Különleges lemezzel készül az adventi időszakra a JaMese zenekar: Szabó T. Anna Adventi kalendárium című kötetét zenésítették meg, amely könyv formájában tavaly jelent meg a Pagony kiadó gondozásában. A különleges hangú énekesnő, Molnár Emese két évvel ezelőtt egy Facebook live videóban énekelte el Szabó T. Anna versciklusából a Gyertya című költeményt. A pozitív visszajelzések és a személyes indíttatás sarkallta arra, hogy egy egész albumot álmodjon a verseknek.

“A kisfiam most öt éves, már felfogja, miről szól ez az ünnep, így egyre nagyobb a felelősségem abban, hogy megteremtsem azt a hangulatot, mely az én gyerekkori karácsonyaimat is átszőtte – mondja Emese. – A lemez arra is reflektál, ami egyre jellemzőbb a mai világban: szeretnénk lelassulni, offline módban maradni, a slow life életmódot követni. Ez az időszak éppen alkalmas erre.” Az albumon szereplő szerzemények a család minden tagjához szólnak – mondanivalójukban és hangszerelésükben is. Az örökérvényű, értékálló karácsonyi dalok együtténeklésre késztetnek és segítik az ünnepre hangolódást.

Izgalmas az album koncepciója: az adventi időszak mind a 24 napjára jut egy-egy dal. A lemezen számos közreműködő segít megteremteni a karácsonyi hangulatot. “Született egy nagyon jó hangulatú dalunk, a Vásárfia, melyet Ferenczi Györggyel rögzítettük. A tervek szerint klip is készül belőle. Nagyon örültem, hogy együtt dolgozhattam a Dalinda a’capella együttessel. Két dalt vettünk fel velük, a Lucázást és a Gyógynövénydalt. Az utolsó szám közreműködője pedig Palya Bea. A közös dalunk egy erős érzelmeket kiváltó alkotás lett, mélyre megy és felkavaró. Címe: Az ünnep azé, aki várja.”

A lemezt 2019. december 8-án mutatják be Budapesten, a Mom Kultban. (https://bit.ly/2HuU6n8 ) A koncerten vendégként fellép a Dalinda, Szőke Szabolcs (gadulka), Furák Péter (zongora), Subicz Gábor (trombita) és Tóth Eszter (citera) is. Sőt, a zenekar egy különlegességgel készül: közösségi, interaktív zenei játékra hívja a közönséget, szeretnék velük együtt megszólaltatni az egyik dalt.

A kapcsolódó videóanyagot a lemez anyagáról csak a következő linken érhetik el, amely még eddig semmilyen más fórumon nem jelent meg:

A JaMese zanakarról bővebben:

Az énekesnő, Molnár Emese személyes élményein keresztül univerzális gondolatok, érzelmek átadása a cél mindezt olyan kreativitással, ami a műfaji kereteket is felülírja. 2018. tavaszán jelent meg a bemutatkozó, Csak a Napba lemezük után a Bennem a Világ album. Az anyag címadó dalát, Emese Lackfi Jánossal közösen írta. A JaMese dallamra a kortárs költő könnyen kanyarította a szavakat és egy dinamikus, sodró lendületű “üzenetdal” kerekedett belőle. Az albumra felkerül Molnár Emese kedvenc kortárs költőnője Szabó T. Anna Zenészdal című költeménye, amely Szabad bennem a levegő címen ismerhet már a koncertrejáró közönség. Illetve egy új grooves, rádióbarát versmegzenésítés is az Örökmúlás, amelynek szövegét a Radnóti Színház felkérésére írta Szabó T. Anna. Bennem a világ legújabb videóklipje: https://bit.ly/2NugOgD

A JaMese főként saját dalokat tartalmazó koncertanyagára rangos fesztiválokon mutatkozott már be: Művészetek Völgye – Harcsa Veronika udvar, Fishing on Orfű – Fonó színpad, Hétrétország fesztivál, Levendula Fesztivál – Szegedi Füvészkert, Hódmezővásárhely – Őszi Hetek, Sétatér Fesztivál – Pécs. Rendszeresen játszanak budapesti és vidéki klubokban (Opus Jazz Klub, Kobuci Kert, Metronóm Jazz Klub – Pécs, Búgócsiga – Sopron, stb). 2017-ben pedig az oroszországi Veise Jazz Fesztiválra kaptak meghívást.

A zenekarról bővebben az alábbi linkeken tudhat meg többet:
Youtube csatorna: www.youtube.com/jamesemusic
Facebook oldaluk: www.facebook.com/jamesemusic
Intagram oldaluk: www.instagram.com/jamesemusic
A zenekar honlapja: www.jamese.hu

A Bennem a világ című lemez dalait itt lehet meghallgatni:
Spotify: https://spoti.fi/2tNWJd2
Deezer: https://bit.ly/2MJYZc7
Apple Music: https://apple.co/2KIJZxV

A zenekar tagjai:
Molnár Emese – ének
Udvarhelyi Gábor – gitár
Éder Ferenc “Lá” – basszusgitár
Badics Márk – dob