Digitálisan újraélesztett történelem – Meghosszabbított határidővel, október 16-ig várják a csapatok jelentkezését az ESTÖRI—Kreatív Történelmi Verseny negyedik évadjára

Még október 16-ig várják a jelentkezéseket az ország bármely pontjáról és a határon túlról is az Estöri Kreatív Történelmi Verseny negyedik évadjára, melynek során a 19. század történelmében és a modern tartalomgyártás világában merülhetnek majd el a csapatok, hogy összemérjék tudásukat és kreativitásukat. 

A már három sikeres évadot megélt, kreatív történelmi verseny főleg történelem, a kommunikáció, az informatika, a média, a művészettörténet vagy a rajz iránt érdeklődő tizedikeseket szólítja meg. Olyanok jelentkezését várják a szervezők, akik nem félnek kreatív energiáikat is mozgósítani a vetélkedőben, hogy a játékos feladtok során a digitális vívmányok segítségével hidalják át azt a majd 150 éves szakadékot, mely a dualizmus és negyedik ipari forradalom között fennáll. 

A hat hónapig tartó, többfordulós, izgalmas verseny alatt egy történelem tanárokból, újságírókból és kommunikációs szakemberekből álló zsűri véleményezi a versenymunkákat.

Az Alapítvány meghosszabbított határidővel még október 16-ig várja a háromfős csapatok és felkészítőtanáraik jelentkezését a www.estori.hu oldalon.

Forrás: Esterházy Alapítvány