KRIPLI MARI – Lázár Kati Jászai Mari estje

Hosszú idő után ismét látható a KRIPLI MARI, Lázár Kati Jászai Mari estje. A monodráma ezúttal a Fészek Művészklubban pénteken (október 4-én) este 7-kor kezdődő előadáson látható. (VII. Dob utca Kertész utca sarok)

Lázár Kati így beszélt a szerepről a néhány évvel ezelőtti bemutató kapcsán: http://szinhaz.net/2018/04/16/az-emberi-reszem-ki-van-szolgaltatva-a-szinpadi-letnek/” Az egész úgy kezdődött, hogy olvasnivalót kerestem magamnak a könyvespolcomon a sok krimi meg szépirodalom után. Jászai Mari Naplója a kezembe akadt, elővettem és nem bírtam letenni. Azt vettem észre magamon…, hogy az ő fájdalmai és elégedetlensége pontosan megfelel az enyémnek. …” 

Lázár Kati © Stekovics Gáspár

Idézet egy kritikából:  http://izaszinhazbanjart.hu/2017-majus/item/197-kripli-mari „Az előadás szórakoztató, Lázár „jászai marija” a színésznők színésznője. A színpadon Jászai élete, mint a hullámzó tenger jelenik meg, hol a csúcson vagyunk, hol alábukunk és éppen fuldoklunk. Nem állítom, hogy mind a 90 perc azonos intenzitással ragadta meg a figyelmem, de mindig vártam, vajon mi jön majd még. Aztán az utolsó öt perc igazi katarzist hoz, Jászai-Lázár nem játszik többé, az addig virulens színésznő tenger-sok ősz lobboncára fekete főkötőt húz, hirtelen összeesik, megöregszik, megráncosodik, formálisan elszürkül, nyílt színen távozik az élők közül. Fotelban ülve, egyenes derékkal, mint a megpihenő jegenye. Fények ki, csak a perc torokszorító döbbenete marad meg, sokáig. ”  

Forrás: Fészek Művészklub