MIRABILIA URBIS – kortárs művészeti fesztivál Róma belvárosában

2019. október 7-13. között kerül megrendezésre Róma belvárosában első alkalommal a MIRABILIA URBIS kortárs művészeti fesztivál, amely során az érdeklődők egy séta keretében – amely a híres Campo de’Fioriról indul egészen a szomszédos utcákig – közel 20 kortárs olasz és nemzetközi művész alkotásait tekinthetik meg, a videótól, a kültéri installációig, a fényképektől a festészetig és a szobrászatig.

A projekt Carlo Caloro kortárs olasz művész ötlete alapján látott napvilágot, az artQ13 közreműködésével, Róma Városának Kultúrpolitika és Kulturális örökségért felelős Irodája támogatásával. Kurátor: Giuliana Benassi.

A sorozatnak összesen 23 helyszíne lesz, köztük a Római Magyar Akadémia székhelye, a Falconieri Palota, ahol a megjelenteket Carlo Caloro, Binding or not-Binding Commitments című performanszja várja számos kortárs installáció mellett

A római MIRABILIA URBIS első kiadása 2019. október 12-én, szombaton ér véget a Via dei Cappellari-ban tartandó „Ars Ante Portas” finisszázzsal, amelyen szentendrei művészek állítanak ki. Az est egyben a Római Magyar Akadémián látható „Felvonulás. Tiltott és tűrt művészet Szentendrén a Kádár-korszakban című tárlat zárórendezvénye.

MIRABILIA URBIS
kortárs művészeti fesztivál Róma belvárosában
2019. október 7- 13.

Forrás: Római Magyar Akadémia