Jótékonysági festményvásár a Pozsonyi úton

Barna bácsiról, a Pozsonyi út „lakójáról” készült festménnyel segítené a hajléktalant Hőnigh Huba ifjú festőművész.

Hőnigh Huba: Barna bácsi

Az absztraktól a konkrétig minden stílus iránt érdeklődő, jazz zenét kedvelő fiatal művész ezúttal tehetségét valami hasznos célra szeretné használni. Barna bácsi, a kép alanya a Pozsonyi úton él immár kilenc éve. Huba öt éve költözött a Pozsonyi út környékére, azóta van itt a műterme is, így mindennap látja Barna bácsit, sokszor elbeszélget vele. A róla készült festményt lehet megvásárolni szeptember 26-án 18 órakor. A befolyt összeget Barna bácsi megsegítésére ajánlja fel a festő. Az esemény és a rögtönzött kiállítás helyszíne a Pozsonyi út 10. előtti utcaszakasz, ahol Cserhalmi Luca esztéta mond köszöntőt. A tervek szerint ezután egy hétig még látható lesz a kép ugyanitt.

Hőnigh Huba 17 éves, a Kisképző negyedéves diákja, akinek fiatal kora ellenére volt már önálló kiállítása a Noha Stúdióban, Taylor-Demeter Dáviddal közösen pedig az Anda Caféban. Szeretete a művészet iránt a Magyarszecsődi Művésztelepen kezdődött, amelyet 2005-ben hozott létre Bukta Norbert festőművész és Török Sára üvegművész.

Huba 2017 decemberében a kiállító művészek között volt a Godot pop-upon, ahol a beérkezett 400 pályázatból választották ki műveit. A műtárgykiállítás és -vásárra az Y generáció 100 legkiválóbb művésze került be több mint 500 alkotással, köztük festmények, szobrok és különböző technikák felhasználásával előállított műalkotások és installációk.

2018-ban harmadik alkalommal rendezték meg az YG Art Fair művészeti vásárt, ahol az Y generáció 100 művésze, köztük Hőnigh Huba mutatkozhatott be. A kiállító művészeket 350 pályázó közül választották ki, a vásár fókuszában pedig a grafikák, a festmények és a szobrok álltak. Ugyanebben az évben Bukta Norbert kiállításán látható volt Hőnigh Huba filmje a Magyarszecsődi Művésztelepről készült fotókból az Óbudai Kulturális Központban, az Ars Sacra Fesztivál keretében.

Az idei évben a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. műgyűjtő játékot hirdetett, amelynek során bárki igazi műgyűjtővé válhatott: fiatal alkotóművészek műveit kellett felkutatni a Művészetek Völgyében. A Műgyűjtés másként keretében Hőnigh Huba Az anyag oltára című installációja volt látható, amely egyszerűen és tisztán hangsúlyozza az anyag jelentőségét: egy faváz kockát épített, amelyről a követ a levegőbe függesztette, így az kikerült megszokott környezetéből.

A festmény adatai: 190×120 cm, vászon, 2019

Videók

Más Emfázis kiállítás:

Magyarszecsődi Művésztelep:

Munka közben: https://www.facebook.com/honighhubaart/videos/822764601157720/?v=822764601157720&external_log_id=9676583024e616bb204f43c52b1b8931&q=h%C5%91nigh%20huba

Honlap: https://hubahonighart.wordpress.com/

Facebook: https://www.facebook.com/honighhubaart/

Instagram: https://www.instagram.com/honigh_huba_art/

,