OMÁR KHÁJJAM hangoskönyv és a PERZSA BÖLCSESSÉG exkluzív kötet bemutatója

Légy bőkezű, tevékeny, segítőkész, mint a folyó.
Légy irgalmas és szeretetteljes, mint a Nap.
Rúmi hét jó tanácsa Torma Katalin fordítása

A Kossuth Kiadó és az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetsége szeretettel meghívja Omár Khájjam RUBÁIJAT című 60 rubáit párszi és magyar nyelven bemutató hangoskönyv és a PERZSA BÖLCSESSÉGEK hét perzsa bölcs, költő verseit és Kocsis András Sándor művészfotóit tartalmazó exkluzív kötet bemutatójára.

2019. szeptember 19. csütörtök, 17.00 óra, Örkény István Könyvesbolt (1137 Budapest, Szent István krt. 26.).

A rendezvényen jelen lesz és köszöntőt mond Gholamali Rajabi Yazdi, az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövete és Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója.

Omar Khájjam Rubáíjat-jából, a perzsa költészet legnagyobb remekéből készült válogatás hangoskönyvben: 60 négysoros vers párszi és magyar nyelven, Gholamali Rajabi Yazdi és Galkó Balázs előadásában. A Kossuth Kiadó kiadványa, az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövetségével együttműködésben, a Nemzetek Háza támogatásával. Korlátozott példányszámban jelent meg.

„ A Perzsa bölcsességek hét perzsa bölcstől, illetve költőtől származó értékes útmutatásokat tartalmaz, amelyek a nemzetközi közösség minden tagjának érdeklődésére számot tarthatnak, és megfontolandó bölcsességeket, életfilozófiát jelentenek. Számomra nagy megtiszteltetés, hogy lehetővé tehetem a magyarok számára, hogy jobban megismerhessék a perzsa életbölcsességeket Rúdakí, Firdauszí, Attár, Khájjam, Rúmi, Háfiz és Szádi tolmácsolásában. Hiszem, hogy ez feltétlenül erősíti a baráti kapcsolatokat a két ország népe között.” Gholamali Rajabi Yazdi, az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövete

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport