Band In The Pit lemezbemutató, Arkas, Korgoth

NEVESINCS FEST
2019. JÚNIUS 7-8: Három Holló

2019. június 8: Három Holló
Kapunyitás: 19.40-kor

20.30: KORGOTH
21.30: ARKAS
22.30: BAND IN THE PIT : MECOPTERA – LEMEZBEMUTATÓ a HARMADIK EMBER FESZTIVÁL szervezésében

1000 Ft

JÚNIUS 7
Thor Methlab / GR
The Royal Freak Out
Vanta
Dr. Sludgelove

https://www.facebook.com/events/1260148977476659/
a BABY GORILLA RECORDS szervezésében

BAND IN THE PIT /stoner – psychedelic, experimental rock
https://www.facebook.com/Band-In-The-Pit-125878387618009/
A közelmúltban megjelent Mecoptera címmel a Band In The Pit, a hazai psyhedelic-stoner legragyogóbb formációja új albuma, a sorban ez a negyedik albumuk a Baby Gorrilla Records gondozásában.

A srácok a sok effekttel megáldott témákat fokozatosan építik fel, majd pedig le. Az egész lemez egy marha nagy, békés utazás. Nem tudom miért, de megfogott az anyag, és amikor berakom a lejátszóba, akkor általában nem is kapcsolom ki, amíg végig nem pörgött. Ha lazítani akarsz, akkor ennél jobb idén megjelent anyagot keresve sem találhatnál. Ez a muzsika, mindenkiben felidéz valamit. Nehéz leírni, hogy pontosan mit, ezért igazából én azt javaslom, hogy mindenki szenteljen neki időt és hallgassa egyszer végig. Ellenben ez tényleg nem az a zene, amit beraksz és elindulsz a városban ügyeket intézni és pörögsz mellette ezerrel. Erre figyelni kell, ehhez nyugalom kell, harmónia. Ha ez nincs meg, akkor nem fog betalálni az album.
Érdekes, hogy egy ilyen lassabb, hömpölygősebb anyag, hogy tud folyamatosan érdekes maradni. Nagyon sok zenekar van, akik simán írnak tíz-tizenöt perces dalokat, de abban a tíz percben fele ennyi érdekes dolgot nem tudnak összekaparni. Valahogy, úgy érzem, hogy a Mecoptera megbabonázott, és ha nem is minden nap, de azért minden harmadik nap meg kell hallgatnom legalább egyszer. ( Rock Station )

ARKAS / postmetal,experimentalmetal
https://www.facebook.com/Arkas-2037910403118770/?epa=SEARCH_BOX
Az Arkas zenéje elsőre eklektikusnak tűnhet, de többszöri meghallgatás után minden hangjegy, minden hangsúly a helyén van. Hangszerfelállás: gitár és dob, radikális soundjuk mellbevágó és attraktív egyszerre, furcsa párosítás tudom jól, a két zenész nem ismer kegyelmet…, de erre nincs is szükség, a jelenlét atomfázisa ami csapódik és felszabadítja a hallgatót. Nincs helye „bevált” zenei kliséknek, minden előttünk zajlik és vezet minket, végére kiderül nem veszedelmes ez a vidék olyannyira.

KORGOTH / sludge, postmetal
https://www.facebook.com/Korgothband/
A Korgoth húzások, tonnák és tonnák, szikladöntögető hangzás, a formáció felállása: basser és dob – de ez mit sem jelent ahhoz a szétáradó atmoszférával szemben, amely zenéjük intenzitásából árad, lekötés és ütközés a testnek, tört ritmika és feszes basser, lágy reakció teljességgel kizárt, pallosok.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/2163652770394997/