Aliens 33. évforduló a Pólus Moziban

A Pólus Mozi „Klasszik Filmklub” következő programja a nagy sikerű májusi ALIEN 40. évforduló után ezúttal az ALIENS 33 Emlékprogram lesz, június 7-én pénteken 19:00 órától.

A premierfilmek mellett egy-egy alkalommal filmtörténeti klasszikusokat is műsorra tűző XV. kerületi Pólus Moziban ezen az estén A bolygó neve: Halál előtt tisztelegnek, mit 33 ével ezelőtt, 1986 júliusában mutattak be az Egyesült Államokban. Az emlékprogram egy felvezető beszélgetéssel kezdődik Csákvári Géza filmkritikussal, újságíróval, emellett egy werkfotó kiállítással idézik meg az Alien-széria kultikus második részét. Végül a résztvevők megtekinthetik James Cameron 154 perces rendezői változatát a Pólus Mozi Nagytermében, digitálisan felújított képpel és hanggal, magyar felirattal.

„Ez már háború!” – hangzik a film szlogenje, utalva arra, hogy James Cameron nem egyszerűen folytatta Ridley Scott zsigerekig ható űrhorrorját, hanem teljesen újraértelmezte azt: észvesztő tempót diktáló, nagyszabású akciómozit készített, amelyben Ripley-nek (Sigourney Weaver) és egyre fogyatkozó létszámú csapatának egy egész fészekaljnyi idegen lénnyel – köztük a félelmetes anyakirálynővel – kell megküzdenie a túlélésért. A Legjobb speciális effektek kategóriájában két Oscar-díjjal is jutalmazott filmet a mai napig hatalmas népszerűség övezi, feszült ritmusú, látványos akciójelenetekkel teli sztorija több mint harminc év elteltével is szinte odaszegezi a mozinézőt a székéhez.

Az első rész után 57 évvel később játszódó történetben egy mentőhajó rátalál az űrben sodródó, hibernált Ripley-re, aki hazaérkezvén döbbenten szembesül a ténnyel, hogy időközben embereket telepítettek az LV 426 bolygóra, ahol anno megtámadta őket az idegen szörnyeteg. Miután váratlanul megszakad minden kapcsolat a kolóniával, Ripley-t egy csoport állig felfegyverzett kommandós kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, azonban landolás után nem sokkal elszabadul a pokol…

Az ALIENS 33 Emlékprogramra jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján. Részletek: http://poluscentermozi.hu

Esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/282308969323336/