Muzsikál a május – Programok az Óbudai Társaskörben

Májusban is folytatódnak sorozataink: a hónap elején a Könnyed kortárs kalandok Becze Szilvia szerkesztésében, ez alkalommal Bazsinka József Liszt-díjas tubaművésszel és vendégeivel kalandozhatnak korszakok és műfajok között.

Az évad utolsó házimuzsikáján Farkas Zoltán zenetörténész és az Anima Musicae Kamarazenekar művészei mesélik el szóval és zenével, hogy Clara Schumannt, aki 50 évvel élte túl férjét, milyen kapcsolat fűzte Brahmshoz.

A Fehéren feketén című sorozatunk májusi hangversenyén Érdi Tamás zongoraművésztől hallhatnak Chopin-műveket, melyeket a művész később Varsóban, a híres Chopin-szobor előtt is előad.

A Traverata Együttes a fuvolás kamarazene ismert és méltatlanul feledésbe merült darabjainak bemutatását tűzte ki céljául, második műsorukban Haydn egy korai vonósnégyesének átirata mellé Pleyel és Lessel műveit társítják.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszaka idén három esten mutatkozik be a Társaskörben. Májusban betekintést nyerhetnek a BA ének szakos hallgatók Színpadi Gyakorlat képzésébe. A szerencsés hallgatók tanára Szinetár Miklós. A női lélek sokszínűségét, annak pozitív és árnyoldalait mutatja be koncertjén Busa Gabriella mezzo-szoprán énekesnő és Arany Zsuzsanna zongoraművész.

Nyárköszöntő műsort állított össze a hónap végére Baranyi Ferenc, az esten olasz, francia, spanyol áriák, operettdalokat hallhatnak.

A jazz műfaj kedvelőinek ajánljuk Mózes Tamara és Pete Churchill közös estjét, akik olyan műsorral állnak a budapesti közönség elé, melyben mindketten énekelnek, zongoráznak és a jazz feldolgozások mellett saját szerzeményeikből is játszanak. A koncert második felében a duóhoz bőgő és dob is társul, Benkó Ákos (dob) és Sárkány Sándor (bőgő) személyében.
A hónap közepén pedig László Attila jazzgitáros lép színpadunkra a Budapest Ragtime Banddel.

Új előadással készül a PÁB-Színház, a zenés felolvasószínházi esten egy jó cseh sör mellett Milos Forman feleségével nosztalgiázhatunk és Karel Gott dalait hallgathatjuk Ruttkay Laura, Szalai Kriszta, Cserna Antal, Gémes Antos, Lux Ádám közreműködésével.

Ha május, akkor Tavasz a Krúdy-negyedben – zene, irodalom, gyerekprogram, kiállítás, vendéglátás, verklimuzsika, fiáker utazás, velocipédesek, sakk, újságok, nyugágyak várják Önöket egész nap a Krúdy-negyedben. Az Óbudai Társaskörben fellépnek az Andor Ilona Zeneiskola növendékei, a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar, az Aquincum Vonósnégyes és a M.É.Z. Együttes, a koncertek között Krúdy Gyuláról szóló előadásokat hallgathatnak Saly Noémitől és Windhager Ákostól. Kása Andrea

Forrás: Óbudai Társaskör
,