Hámor József: SHREDS – A Gangaray Dance Company – Közép-Európa Táncszínház – Nemzeti Táncszínház produkciója

Hámor József (Harangozó Gyula és Imre Zoltán díjas koreográfus) legújabb munkájával kívánja újra éleszteni eddig évekig szunnyadó project szinten működő Gangary Dance Company névre hallgató együttesét. A lendületes elegancia, a zene és mozdulatok kompozíciónak játékossága, a harcias feszültség számos árnyalata fellelhető munkáiban, melyet legújabb koreográfiájában sem fogunk hiányolni. A tánc és zene központú alkotó mélyen hisz a mozdulat kifejező erejében, mely képes új világokba repíteni a nézőt.

Hámor József © Maday Tímea Kinga

SHREDS
Keresünk, kötődünk, kitartunk.

A darab könnyeden közelít a súlyossághoz. Egy láthatatlan, végtelenbe nyúló, sérülékeny szál köt össze bennünket. Bár összetartozunk, mégis külön egyéniségek vagyunk. Üres porhüvelyek, megtöltve végtelen számú lehetőséggel, gondolatok, hit, meggyőződés, emlékek és tapasztalatok összefüggéstelen foszlányaival. A kompozíció ritkán látható pontossággal és minden érzelgősségtől és pátosztól mentesen igyekszik érzékletessé tenni a láthatatlant.

Ha a szívünk tiszta, a gondolataink őszinték, és együtt cselekszünk, képesek leszünk beteg világunkat meggyógyítani, és egy végtelen lehetőségekből álló univerzumot felépíteni.

© Maday Tímea Kinga

Előadók:
Dabóczi Dávid /KET/
Hargitai Mariann /KET/
Horváth Adrienn /KET/
Maday Tímea Kinga /GDC/
Mangi Kornélia
Mádi László /KET/
Nyeste Adrienn /KET/
Ruzsom Mátyás /KET/
Szilvási Anna /KET/

Jelmeztervező: Maday Tímea Kinga
Kivitelező: Burány Vera / PinkPonilo
Koreográfus, Zeneszerző, Fénytervező: Hámor József /GDC/

Helyszín: Nemzeti Táncszínház / Kisterem
Időtartam: 50 perc
Korhatár:14+

Jegyvásárlás: https://nemzetitancszinhaz.jegy.hu/program/bemutato-shreds-gangaray-dance-company-kozep-europa-tancszinhaz-103304/544012

Forrás: Gangary Dance Company