Változó tájkép – modern portugál fotográfia

A kiállítás a modern tájkép fogalmát vizsgálja négy kortárs portugál fotográfus különböző nézőpontjából. A tájkép, amely a vizuális művészet egyik örök témája az eltérő fotográfiai munkák értelmezésében formálódik újjá. Tiago Casanova, Paulo Catrica, João Grama és Tito Mouraz a tradicionális területek, illetve a modern társadalom által alakított táj látképét ábrázolják.

Változó tájkép / © Paulo Catrica: Stadia

Tiago Casanova: Pearl / Gyöngy című munkája a természeti célterületekre irányuló turizmus a naturális területek mesterséges beépítésének problémát járja körül, Atlanti-óceán gyöngyszemeként tartott Madeira szigetén készült anyagával. Paulo Catrica projektje a Stadia / Stadion, megkérdőjelezi az ember és az épített környezet közötti harmonikus kapcsolatot. João Grama egy különleges és tradicionális halászat eszközét vizsgálja Portugália délnyugati sarkában. A Ropes / Kötelek, amit a vad tengerparton használtak, az emberi munka fizikai, szimbolikus és antropológiai jellegét képviseli. Tito Mouraz: The House of the Seven Women / A hét nő háza című szürreális esszéje Beira-Alta régiójában játszódik, egy misztikus helyszínen, amely történeteket és titkokat rejt. A képek az érintetlen portugál táj és a természet misztikumát, vagy ennek ellentétét, a turizmus és az ipar által formált területek komplexitását mutatják be, egy új topográfiát vizuális megfogalmazásában. A kiállítás a Budapest FotóFesztivál és a Camões Intézet – Budapest együttműködésében valósult meg.

Változó tájkép / © João Grama: Ropes

Kurátor: Mucsy Szilvia

A Camões Intézet célja a portugál nyelv, kultúra, történelem és irodalom népszerűsítése a kulturális terület helyi képviselőinek együttműködésével.

Megtekinthető:  2019. március 29. – április 20-ig.

FESTIVALCENTER / Budapest Projekt Galéria, 1053 Budapest Kossuth Lajos utca 14-16.

A kiállítás a Budapest FotóFesztivál és a Camões Intézet – Budapest együttműködésében valósult meg.

Változó tájkép / © Tiago Casanova: Pearl

Forrás:  Budapest FotóFesztivál
, ,