Már 40.000-en látták a RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐT!

Milorad Krstic Ezüst Medve-díjas alkotó RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ című akció-thrillerét már 40.000 néző látta hazánkban, világszerte pedig a legrangosabb filmfesztiválokon szerepel nagy sikerrel. A magyar egészestés animációs alkotás James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét.  

A 71. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál egyedülálló szabadtéri vetítésén, a 8000 férőhelyes Piazza Grandén volt 2018 augusztusában a RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ (12) világpremierje. Európa legnagyobb méretű vetítővásznán először játszottak magyar gyártású filmet. November 7-én került a magyar mozikba Milorad Krstic Ezüst Medve-díjas alkotó egészestés animációs akció-thrillere, mely a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. Azóta immár 40.000-en váltottak rá jegyet hazánkban.

A film októberben megnyerte a bukaresti animációs filmfesztivált, novemberben pedig a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elhozta a sevillai filmfesztiválról. A 20 ország újságíróiból, bloggereiből és sajtófotósaiból álló nemzetközi szervezet, az International Press Academy Satellite-díjra jelölte a filmet, majd az egyik legrangosabb nemzetközi animációs díjra, az Annie-ra két kategóriában is jelölték Milorad Kristic animációs filmjét: esélyesként indul a Legjobb független animációs filmek közt és a Legjobb vágás kategóriájában is szerepel. Az Annie-díjátadó ceremóniát február 2-án rendezik meg az UCLA Royce Hallban, Los Angelesben.

Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella). Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A Ruben Brandt, a gyűjtő a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét.

A film teljes költségvetése 1 milliárd 180 millió forint volt, amelynek 75 százalékát, 882,5 millió forintot a Magyar Nemzeti Filmalap biztosított, míg a közvetett filmszakmai támogatásból 295 millió forint érkezett. Az animáció zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János végezte.

A RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ létrehívott egy olyan, 200 szakemberből álló magyar animációs alkotócsapatot, amely kiemelkedő és úttörő munkája eredményeként születhetett meg az első, teljes mértékben a Magyar Nemzeti Filmalap által finanszírozott, egészestés animációs alkotás. A RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ-t Magyarországon a Mozinet, az USA-ban a Sony Pictures Classics forgalmazza.

Www.facebook.com/rubenbrandtagyujto