Vihar után – Már megtekinthető a Madrass zenekar új videója

Az egyedi hangulatú, folk-rockos Madrass együttes különleges klipet készített. A belső felvételeket a budapesti Rockmúzeumban rögzítették, a külsőket az egykori recski kommunista internálótábor emlékparkjában.

„A vihar, pusztító erejű károkozó természeti jelenség, de vannak pozitív következményei. Kitisztul a levegő és a természet gyorsan gyógyítja magát. Vihar egy ember életében is akad, lehet magánéleti és lehet olyan is, amit a történelem zúdít ránk, sebeket okozva életünkben. Időnként mi is okozunk sérüléseket a minket körülvevő természetnek. A kör akkor zárul be, amikor mi magunk kezdjük begyógyítani az általunk okozott bántalmakat. A zene olyan gyógyír, mely ebben segít. Mi legalábbis úgy hisszük” – vélekedik így a Madrass zenekar.

Az egyedi hangulatú, folk-rockos együttes Vihar után című klipjét két helyszínen vitték filmre. A budapesti Rockmúzeumban vették fel a dalt élőben, együtt zenélve, Hidasi Barnabás és Vesztergom Laura hangmérnökök segítségével. Horváth Péter operatőr kamerájával pedig filmfelvételt készített a zenélés folyamatáról. A klip külső vágóképeit Recsken, az egykori kommunista internálótábor emlékparkjában rögzítették. Itt a zenekar tagja, Temesvári Bence kezelte a kamerákat, majd később a klip vágását is ő végezte.

A helyszínek kiválasztása természetesen nem véletlenül történt. A Rockmúzeumban régi rádiók és legendás magyar zenészek relikviái arra a tiszteletre utalnak, amit az együttes a múltban készült dalok iránt érez, és akiknek ők is a követői. Recsk, a „magyar gulág” pedig olyan hely, ahol mérhetetlenül igazságtalan módon tartottak fogva embereket, akiket megkínoztak, és sokakat meg is öltek közülük. Ők azok, akiket a történelem vihara megtépett, és a sebeikre enyhítő balzsamot keresnek. „A Vihar után ennek ellenére nem a történelem konkrét eseményeit feldolgozó dal. Benne megjelenik az ember és a természet kapcsolata is, melyben időnként a természet egyoldalú áldozat, amelynek az általunk okozott, rút sebeit nekünk kell begyógyítani” – mondja az együttes. Hozzáteszik: „Vannak dalok, amelyek után nem jár tapsvihar, sok pénz vagy magas állami kitüntetés, mégis fontos megszületniük. Úgy gondoljuk, hogy a Vihar után ilyen dal”.

Kapcsolat és zenék:

www.madrass.hu

www.facebook.com/madrassband

www.soundcloud.com/madrassband

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

Vihar után (live studiosession + klip) – 4:52 perc, 2018

Zene: Madrass

Dombó Szabolcs – dob

Fehér Nóra – ének

Haraszti Mátyás – ének, akusztikus gitár

Horváth Attila – elektromos gitár, szitár-gitár

Hricsovinyi Tamás – basszusgitár

Temesvári Bence – hegedű, vokál

Szöveg:

Hricsovinyi Tamás

Hangfelvétel és keverés:

Hidasi Barnabás és Vesztergom Laura

Képfelvétel/operatőr:

Horváth Péter (belső helyszín), Temesvári Bence (külső helyszín)

Képvágás, utómunka:

Temesvári Bence

A Madrass együttes köszönetet szeretne mondani a Rockmúzeumnak (Magyar Rockhírességek Csarnoka) és a Recski Szövetségnek (Nemzeti Emlékpark, Recsk) a helyszínek biztosításáért.

Forrás: Madrass