Ady-koncert: Balaton, Cabaret Medrano

Ahogy Petőfiről is szokták mondani, ha ma élne, valószínűleg rockzenész lenne. Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából 2019. január 26-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett esten a Kamondy Imre vezette Cabaret Medrano együttes és a Víg Mihály nevével fémjelzett Balaton zenekar öltözteti föl a költőt egy mai underground (rock)sztár köntösébe. Lesznek itt keserédes sanzonok, bársonyos melankólia és természetesen rock and roll.

A két felvonásból álló műsor gerincét a két zenekar stílusában megzenésített Ady versek adják, illetve a műsort tarkítja néhány a költeményekre reflektáló saját szerzemény is.

Cabaret Medrano

A Cabaret Medrano egy jellegzetesen budapesti zenekar, amely zenéjében és szövegeiben is ötvözi a város sokszínűségét. Az együttes Kamondy Imre fővárosi költő-színész és Verebes György vajdasági magyar festő barátságából született a pesti romkocsmákkal együtt az ezredfordulón. Zenéjükben sok az improvizatív elem, ezért minden koncert egyedi és megismételhetetlen. Szövegeik sok rokonságot mutatnak ismert kelet-európai írók (Hrabal, Mrożek) világával, akik szintén a kisemberek hétköznapjairól mesélnek.

Cabaret Medrano

Tagok:

Kamondy Imre: ének; Vörös László: zongora; Strausz Eszter: szopránszaxofon, fuvola; György Andi: hegedű, ének; Horváth Gábor: basszusgitár; Szert Zsigmond: dob, vokál; Nagy Balázs Krisztián: gitár

www.cabaretmedrano.hu
www.facebook.com/cabaretmedrano
www.youtube.com/TheCabaretMedrano

Balaton

Az 1982-ben alakult zenekar napjainkig a hazai underground szcéna meghatározó, aktív előadója. Énekese, Víg Mihály több más film mellett Tarr Béla műveinek zeneszerzője. Egyedi hangzásvilágú koncertjeik repertoárjába a saját dalaik mellé szívesen emelnek be darabokat a kortárs klasszikusoktól, mint a Neurotic, Európa Kiadó, Cseh Tamás, Hungária, Beatrice vagy akár az Illés.

Balaton

Tagok:

Víg Mihály: ének, gitár; Dudás Zsombor: dob, vokál; Keszei Krisztián: gitár; Horváth Gábor: basszusgitár

www.facebook.com/balatonzenekar 

Belépő: 1500 Ft
Jegyek: https://www.jegymester.hu/hun/Production/180325/Ady-koncert

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2124777317568332/

Forrás: Cabaret Medrano