Finisszázs: WEEGEE – A HÍRES, 1935-1960 – Kurátori tárlatvezetés

Tarts velünk a kiállítás záróeseményére, ahol a kiállítás kurátora, s egyben a Mai Manó Ház ügyvezetője, Baki Péter fotótörténész kalauzolja végig az érdeklődőket Arthur Fellig ‘Weegee’ különös világán. Weegee a depresszióval és gazdasági válsággal küzdő amerikai társadalomban szembesítette nézőit a magánnyal, a szegénységgel, és a bűnözéssel. Ugyanakkor megmutatta a szépség és a boldogság pillanatait is, mivel ezek is hozzátartoznak a New York-i Lower East Side életéhez, Harlemhez, Boweryhez. Életműve mégsem csupán a témája miatt vált ismertté, képeinek művészi ereje, drámai hatása, nyers realizmusa, éles kontrasztjai úttörő hatással voltak az elkövetkező fotográfus nemzedékekre. Munkásságához technikatörténeti forradalom is köthető, a vaku használata – többek között ezekről is szó esik a kurátori tárlatvezetésen, mellyel a méltán népszerű kiállítást zárjuk.

Baki Péter
PhD fotótörténész, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója. Nevéhez több mint ötven fotókiállítás és több mint száz publikáció fűződik mind a kortárs fotográfia, mind a fotótörténet témaköréből.

Finisszázs
WEEGEE – A HÍRES, 1935-1960
Kurátori tárlatvezetés
(január 20., vasárnap 16.00 – Mai Manó Ház)


Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu email címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Weegee – A Híres, január 20.

A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt.
http://maimano.hu/kiallitasok/weegee-a-hires-1935-1960/

Forrás: Mai Manó Ház
,