Párizs császára (16) – már a mozikban!

Napóleon uralkodásának idején François Vidocq többször is sikeresen megszökött az ország leghírhedtebb börtönéből, ezzel legendás hírnévre tett szert. Utolsó látványos szökését követően egyszerű kereskedőként próbál láthatatlanná válni. Múltjától azonban nem szabadulhat: volt fegyenctársa hamisan vádolja meg gyilkossággal. Ártatlanságát bizonyítandó egyezséget köt a rendőrséggel. Szabadságáért cserébe pedig vállalja, hogy levadássza Párizs szélhámosait és gyilkosait.

A ex-fegyencből párizsi rendőrfelügyelővé váló kalandor története Victor Hugo-t és Edgar Allan Poe-t is megihlette. A 19. századi Párizs varázslatos világát kínáló bűnügyi kalandfilm rendezője Jean-François Richet (Halálos közellenség 1-2., Az utolsó emberig). A főbb szerepekben a Golden Globe- és Cézar-díjas Vincent Cassel (A gyűlölet, Halálos közellenség 1-2., Bíbor folyók, Az én szerelmem, Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik, Fekete hattyú, A szépség és a szörnyeteg), a modellből lett színésznő Olga Kurylenko (A Quantum csendje, Sztálin halála, Johnny English újra lecsap) és Fabrice Luchini (A házban, Született feleség, Gemma Bovery, A púpos) láthatók.

PÁRIZS CSÁSZÁRA
Színes, szinkronizált francia bűnügyi kalandfilm

Rendezte: Jean-François Richet
Írta: Éric Besnard, Jean-François Richet
Producer: Eric Altmayer, Nicolas Altmayer
Fényképezte: Manuel Dacosse
Vágó: Hervé Schneid
Zene: Marco Beltrami, Marcus Trumpp

Szereplők: Vincent Cassel, Olga Kurylenko, Fabrice Luchini, Freya Mavor, August Diehl, Denis Ménochet, Patrick Chesnais, James Thierrée, John Sehil, William Sciortino

Eredeti cím: L’Empereur de Paris
Hossz: 110 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCI
Országos bemutató: 2018. december 20.
Forgalmazó: Vertigo Média
Korhatár: Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott (IV.)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt7025976/

Forrás: Vertigo Média