Hanukai gyermekprogramok az AlefKids szervezésében Budapesten és Szentendrén

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) ifjúsági szervezete, az AlefKids, 2008 óta nyújt lehetőséget növekvő közösségének egyre bővülő programsorozatain való részvételére. Idén, Hanuka alkalmából is rengeteg színes programmal készülnek a résztvevő gyermekeknek és családjaiknak. A Hanukai Makabi Lézerjátékok, és a Csokoládé Akadémia mellett, 2018. december 9-én 18:00 órától a Nyugati téren kerül sor az utolsó hanukai gyertya meggyújtására szervezésükben. Mindemellett idén először, a hamarosan megnyíló Szentendrei zsinagógában is kigyulladnak a fény első lángjai.

Az AlefKids csapata szeretettel vár mindenkit az Óbudai zsinagógába 2018. december 2-án, 10:00-12:00-ig a Csokoládé Akadémia hanukai csokoládés bulijára, ahol minden a csokoládé és az ünnepi hangulat körül forog. A résztvevő gyerekek elkészíthetik saját hanukai csoki csodájukat, trenderli sütijüket, valamint csokis fánkot is díszíthetnek. Emellett a kézműves foglalkozás része a csoki pénz készítés, amely a hanukai pénzgyűjtés szokásait idézi fel. 

A különleges Hanukai Makabi Lézerjátékok helyszínének a szentendrei úti Laser Aréna ad otthont december 9-én, 9:30-12:00 óra között. Aki a győztes makabi csapat tagja szeretne lenni, annak minél előbb ajánlott regisztrálni, mivel a résztvevői kör maximum 60 fő.

December 9-e, a Nyugati téri hanukai gyertyagyújtás utolsó napja, ahol az AlefKids MKZ csapata gondoskodik a csodás hanukai hangulatról 18:00 és 19:00 óra között. Az ingyenes rendezvényen különböző programok közül válogathatnak kicsik és nagyok egyaránt. A gyerekekkel való közös gyertyagyújtás, az áldások és játékok mellett gyerek kórussal és fánk evéssel zárják a Fény ünnepének nyolcadik napját. A közösség tagjai minden résztvevő gyermeknek ajándékkal kedveskednek.

Az Alefkids idén először Szentendrén is közös ünneplésre várja az érdeklődőket. Mendel Myers rabbi és felesége, Tzivia Meyers az AlefKids csapatával szeretettel várja Szentendrén, 2018. december 2-án, 15:30 perctől, a hamarosan megnyíló zsinagóga falai között történő első hanukai gyertyagyújtásra. Az ünnepi köszöntőt és gyertyagyújtást kézműves programok és muffin díszítés követi.

További információ:

Részletes program

Jegyár