Szeged könyveinek szolgálatában – Beszélgetés Szőkefalvi-Nagy Erzsébettel

Érdekes, várostörténeti kötődésű beszélgetést tartanak a Móra Ferenc Múzeumban szerdán 17 órakor: az idén 70 éves Szőkefalvi-Nagy Erzsébet könyvtárnokkal, a Somogyi-könyvtár egykori igazgatójával Gyüdi Sándor beszélget az impozáns múzeumi könyvtárban november 28-án.

Szőkefalvi-Nagy Erzsébet lesz a Móra Ferenc Múzeum vendége november 28-án délután. A könyvtárnok 70. születésnapja apropóján beszél majd a könyvek iránti szeretetéről, a Somogyi-könyvtárhoz fűződő több évtizedes múltjáról, izgalmas emlékeiről.

Szőkefalvi-Nagy Erzsébet 1983-ban kezdett dolgozni a Somogyi-könyvtárban, mely akkoriban még a mai Móra Ferenc Múzeum épületében működött, majd egy évvel később, 1984-ben költöztették át a Dóm téri üvegpalotába. A könyvtárnok hosszú éveken keresztül gondozta a Somogyi Károly-gyűjteményt, a gyűjteményi osztály vezetőjeként, majd igazgatóként is tevékenykedett az intézményben.

A beszélgetést a Móra Ferenc Múzeum könyvtári olvasótermében tartják, ahol egykor Szőkefalvi-Nagy Erzsébet megkezdte munkáját a Somogyi-könyvtár kollégájaként. Beszélgetőpartnere Gyüdi Sándor Liszt-díjas karmester, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója lesz.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum