Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítás – sztárvendég: Ian Livingstone

Idén novemberben harmadjára, az eddigieknél több játékgéppel kerül megrendezésre a játéktermek évtizedeinek legnépszerűbb masináit felvonultató Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítás. A Budapesti Flippermúzeum által szervezett 3 napos esemény kategóriájának legnagyobb rendezvényének számít Közép-Európában.

300 válogatott játékautomata – a 80-as, 90-es évek kedvencei – és a tavalyihoz képest egy plusz teremmel kibővített kiállítótér várja a látogatókat november 2. és 4. között a Dürer Rendezvényházban Budapesten. A flipperek, videojáték kabinetek mellett a múlt legendás számítógépes és asztali konzoljai is ott lesznek majd a régió legnagyobb játéktermi seregszemléjén, ahol természetesen az összes játék kipróbálható lesz.

Idén számos új tematikával készül a rendező Budapesti Flippermúzeum, ezek egyike a magyar innováció bemutatása a flippergyártásban. A hazai szakemberek tudására épülő, de az Egyesült Királyságban készülő Mafia elnevezésű flippergép az idei kiállításon debütál. Szintén itt mutatkozik be a Budapest névre keresztelt, a világon egyedülálló flippergép. A Budapest grafikáját a szervezők felkérésére készíti el a grafikus művész Sinboy. Nevéhez méltó a gép dizájnja is: a Lánchíd kőoroszlánja uralja a játékmezőt, de a flippergolyó útja elvezet majd például a Halászbástya és a Parlament között is.

Az Arcadián sor kerül továbbá vadonatúj európai flipperek bemutatására, de ugyanígy komoly szerepet kapnak a hagyományok is. Ki lesz állítva a valaha készült legnagyobb flippermasina, a billiárdgolyóval működő óriási Hercules, amellyel a látogatók hazánkban csak a kiállítás idején játszhatnak majd. Továbbá a tárlat része az első flipperkaros gép, a Humpty Dumpty, valamint a műfajában legnépszerűbbnek számító Addams Family is. Osztrák, lengyel, szlovák kiállítók mellett Európa legkülönbözőbb országaiból érkeznek a látogatók az Arcadia nemzetközi kiállítására.

Az Arcadiára látogatókat a 3 napos játékon túl érdekes programok, versenyek is várják: pénteken például a Midway játékgyártó által 1995-ben kiadott klasszikusában, az Ultimate Mortal Kombat 3-ban mérhetik össze jártasságukat.

Ian Livingstone fantasy író, az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb fantasy szerzője, videojáték-fejlesztő november 3-án, szombaton tart előadást az Arcadián.

Magyarországon munkásságát legtöbben a Kaland, játék, kockázat c. sorozatból ismerjük, de tucatnyi egyéb könyvet is köszönhetünk neki, mint például A Tűzhegy Varázslója, a Halállabirintus, vagy A Gyíkkirály Szigete. Ezek a művek több mint 18 millió példányban keltek el a világon – ezen kívül Ian Livingstone például a Tomb Raider Lara Croft-jának szülőatyja is. Prezentációja fókuszában a játékban eltöltött hosszú évei állnak majd, egészen a 70-es évektől, amikor megalapította első cégét, a Games Workshop-ot. Szó esik majd az 1984-ben megjelent klasszikus Eureka videojátékról is, amelyet annak idején Budapesten programoztak.

A dedikálójegyek az előadásra már elkeltek, de a Livingstone-prezentáció tolmácsolás nélkül, állóhelyekről angol nyelven minden szombati látogató számára meghallgatható lesz. A szerző fellépésére az Insert Coin Egyesület szervezésében kerül sor az Arcadián.

Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítás
(November 2-4., Dürer Rendezvényház)

További információk: http://www.arcadiafest.hu/hu/
Jegyek: https://www.jegy.hu/search?q=arcadia

Forrás: Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítás

 

,