Nagyoperettel indul az évad – A cirkuszhercegnő premierjére készül a Miskolci Nemzeti Színház

A cirkuszhercegnő című nagyoperettel indítja évadát a Miskolci Nemzeti Színház szeptember 21-én. Az előadás Kálmán Imre slágerei mellett nagyszabású látványvilággal, különleges cirkuszi attrakciókkal és egy szívhez szóló szerelmi történettel kápráztatja el a nézőket a Nagyszínházban. Az előadás főszerepeiben Eperjesi Erikát, Dobó Enikőt, Szőcs Arturt és Miller Zoltánt láthatja a közönség.

© Éder Vera és Gálos Mihály Samu

A cirkuszhercegnő, mint valamennyi operett, merész álmodozásból szőtt mese, amit a valóság sokszor fanyar, sokszor keserű ízei fűszereznek, a végeredmény mégis édes és varázslatos. A történetet ráadásul nemcsak légtornászok, bohócok és állatidomárok népesítik be, hanem gyönyörű hölgyek, titokzatos arisztokraták, és sebzett szívű katonatisztek is.

Szabó Máté szerint Kálmán Imre operettje egyaránt szól a művészetről, a kulisszák mögötti világról és a szerelemről. – A cirkusz metaforáján keresztül tudunk mesélni mindezekről, a látványvilágot pedig úgy terveztük meg, hogy érezzük: végig a porondon vagyunk – mondja a rendező. – A művészi magány nagyon erősen jelenik meg ebben a darabban. Mister X nem csupán a színpadon hord maszkot, de magánéletében is álca mögé rejtőzik. De mindkét álarc mögött ott van a tényleges személy tekintete, a saját, igazi valója – teszi hozzá Szabó Máté.

© Éder Vera és Gálos Mihály Samu

Az előadást a budapesti közönség már láthatta nyáron az idén 80 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol hatalmas sikert aratott. A Mister X-et játszó Szőcs Artur azonban elárulta, számára a miskolci premier az igazi bemutató. – Színészként, rendezőként, a művészeti tanács tagjaként én a Miskolci Nemzeti Színház közönségének köteleztem el magam elsősorban. A miskolci nézőknek öltöztetem ünneplőbe a lelkem a bemutatón, és nyújtom nekik a színpadon állva mindazt, amit tudok – mondja Szőcs Artur.

Fedora szerepe már régi álma volt Eperjesi Erikának. – Fedora bár elsőre megközelíthetetlennek, a férfiakkal szemben távolságtartónak tűnik, valójában rendkívül szenvedélyes, hevesen reagál az érzelmi ingerekre. De emellett büszke nő, aki képes okosan, megfontoltan dönteni – mesél a karakterről a primadonna. – Hiszek benne, hogy a darab üzenete a valóságban is érvényes: a szerelem képes legyőzni minden akadályt, a társadalmi különbségeket is – teszi hozzá.

Kálmán Imre-Julius Brammer-Alfred Grünwald: A Cirkuszhercegnő – operett
Rendező: Szabó Máté 

© Éder Vera és Gálos Mihály Samu

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház
,