Forog Hartung Attila filmje a Z generációról és a budapesti éjszakáról!

Június 26-án kezdődik a forgatása Hartung Attila első játékfilmjének. A Senki nem megy sehova munkacímű alkotás felvételei 24 napon keresztül július végéig tartanak a budapesti éjszakai élet kultikus helyszínein, valamint a Szabadság híd tetején. Hartung filmje lesz az első magyar mozifilm, ami kifejezetten a Z generációról szól. A rendező célja kritikus hangvételű közönségfilmet készíteni a fiatalokról és a mai Budapestről. A Senki nem megy sehova a Filmteam gyártásában, a Filmalap Inkubátor Programja keretében a Filmalap 62 millió forintos gyártási támogatásával készül, várhatóan 2019 tavaszán kerül a magyar mozikba. 

Hartung Attila (rendező), Bouquet Gergely, Megyesi Pálma, Pokorni Ábel, Sipőcz András Csipesz, László Panna, Jorgosz Golecász, Songoro Laura, Murányi Panka © Sághy Tímea

Hartung Attila a Színház- és Filmművészeti Egyetem Filmrendező Művész szakán idén szerzett diplomát. Első játékfilmjének elsődleges célja a mai fiatalokról és a mai Budapestről őszinte és nyers korlenyomatot készíteni. Az autentikusság okán a filmben főszerepet játszik Yorgosz Goletsas amatőr színész, a Deep Glaze zenekar frontembere, valamint Sipőcz András ‘Csipesz’ népszerű vlogger, youtuber. A filmben főszerepet játszik továbbá László Panna, László Zsolt színművész lánya; valamint Stohl András, napjaink egyik legismertebb magyar színművésze és televíziós-rádiós műsorvezetője; cameo szerepekben pedig számos, a 18-30 év közötti korosztály meghatározó alakja feltűnik majd. Az alkotók a film kapcsán együttműködnek vezető magyar alternatív zenekarokkal, a zeneszerzésében részt vesz Henri Gonzalez az egyik legnépszerűbb underground banda, a Fran Palermo frontembere, és Konsiczky Dávid a Csaknekedkislányból. A Senki nem megy sehova producere Iványi Petra és Major István, a film a Vertigo Média (koproducer: Kárpáti György) és az Ister Film (koproducer: dr. Korom Norbert) együttműködésével készül.

Songoro Laura, László Panna, Murányi Panka, Megyesi Pálma © Sághy Tímea

A film főszereplője Gergő megnyerő, sportos tinédzser, akinek életét befolyásos, bíró apja egyengeti. A fiú az érettségi után egy amerikai egyetemre megy továbbtanulni, ám előtte még bulizik egy nagyot legjobb barátaival, Ábrissal, Bandival és Patrikkal. A banda provokatív videókat készít a netre, versengésszerű kihívásokkal próbál minél nagyobb nézettséget elérni. A határaikat feszegetik. Hangos, vicces négyesük a lányok körében nagyon népszerű. Egy házibulin azonban hirtelen minden megváltozik, a fiúk túl messzire mennek, Gergő fogadásból lefekszik egy lánnyal, Lillával. A buliról készült felvételek botránnyá fajulnak a közösségi médiában, Lilla eltűnik. A bűntudattól gyötört Gergő beleveti magát a budapesti éjszakába barátaival, hogy megtalálja a lányt és megpróbálja tisztázni a történeteket.

A Senki nem megy sehova műfaja coming of age dráma, és Hartung Attila filmje lesz az első magyar mozifilm, ami kifejezetten a Z generációról szól. A Senki nem megy sehova várhatóan 2019 tavaszán kerül a magyar mozikba. A film magyar forgalmazója a Vertigo Média.

SENKI NEM MEGY SEHOVA (munkacím)
Színes, magyar játékfilm
Rendező: Hartung Attila
Forgatókönyv: Hartung Attila, Kerékgyártó Yvonne
Producer: Major István, Iványi Petra
Co-producer: Kárpáti György, Dr. Korom Norbert
Operatőr: M. Deák Kristóf
Vágó: Duszka Péter
Zene: Konsiczky Dávid, Henri Gonzalez, és még sokan mások
Szereplők: Yorgosz Golecász, Sipőcz András, Bouquet Gergely, Pokorni Ábel, László Panna, Murányi Panka, Songoro Laura, Megyesi Pálma
Stohl András, Szávai Viktória
Gergő megnyerő, sportos tinédzser, akinek életét befolyásos, bíró apja egyengeti. A fiú az érettségi után egy amerikai egyetemre megy továbbtanulni, ám előtte még bulizik egy nagyot legjobb barátaival, Ábrissal, Bandival és Patrikkal. A banda provokatív videókat készít a netre, versengésszerű kihívásokkal próbál minél nagyobb nézettséget elérni. A határaikat feszegetik. Hangos, vicces négyesük a lányok körében nagyon népszerű. Egy házibulin azonban hirtelen minden megváltozik, a fiúk túl messzire mennek, Gergő fogadásból lefekszik egy lánnyal, Lillával. A buliról készült felvételek botránnyá fajulnak a közösségi médiában, Lilla eltűnik. A bűntudattól gyötört Gergő beleveti magát a budapesti éjszakába barátaival, hogy megtalálja a lányt és megpróbálja tisztázni a történeteket. 
Hartung Attila a Színház- és Filmművészeti Egyetem Filmrendező Művész szakán idén szerzett diplomát. Első játékfilmjének elsődleges célja a mai fiatalokról és a mai Budapestről őszinte és nyers korlenyomatot készíteni. Az autentikusság okán a filmben főszerepet játszik Yorgosz Goletsas amatőr színész, a Deep Glaze zenekar frontembere, valamint Sipőcz András ‘Csipesz’ népszerű vlogger, youtuber. A filmben főszerepet játszik továbbá László Panna, László Zsolt színművész lánya; valamint Stohl András, napjaink egyik legismertebb magyar színművésze és televíziós-rádiós műsorvezetője; cameo szerepekben pedig számos, a 18-30 év közötti korosztály meghatározó alakja feltűnik majd. Az alkotók a film kapcsán együttműködnek vezető magyar alternatív zenekarokkal, a zeneszerzésében részt vesz Henri Gonzalez az egyik legnépszerűbb underground banda, a Fran Palermo frontembere, és Konsiczky Dávid a Csaknekedkislányból. 
Eredeti cím: Senki nem megy sehova (munkacím)
Tervezett hossz: 100 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCP
Országos bemutató: 2019. tavasz
Forgalmazó: Vertigo Média
IMDB: www.imdb.com/title/tt7718114
Forrás: Vertigo Média