Három tánc (12) – mától a mozikban!

A Három tánc című egész estés dokumentumfilm a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló diákjainak három generációján, az I., V. és IX. évfolyamos Ulrich Marcell, Mezei Ábel és Kóbor Demeter történetén keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balettművésszé válásig vezető utat. Miközben a tízéves korukban egy életre szóló döntést hozó diákok életben tartanak egy hatszáz éves műfajt, az iskolában töltött kilenc év során megküzdenek a családtól való elszakadással, a szigorú elvárásokkal és a fizikai és lelki fájdalommal.

A két éven keresztül készült, személyes hangvételű és játékfilmes képi világú, táncfilmes betétekkel színesített alkotás megörökíti a diákok hétköznapjait és életük sorsfordító pillanatait, az iskolai órák mellett betekintést ad az egymással és a mestereikkel való kapcsolatukba, a versenyek, vizsgák és próbatáncok megpróbáltatásaiba.

A Három tánc a Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, rendezője Halász Glória, aki a Mi ez a cirkusz? és a Rupa butikja című filmeket is jegyzi (utóbbi elnyerte az ENSZ filmfesztiváljának fődíját az Egyesült Államokban).


Három tánc
(2018, 76’)

Rendező: Halász Glória
Operatőr: Pataki Ádám, Podányi Dániel
Vágó: Márton Dániel
Hangmérnök: Balogh Péter
Zeneszerző: Pénzes Máté
Főszereplők: Ulrich Marcell, Mezei Ábel, Kóbor Demeter
Producer: Osváth Gábor
Gyártó: Filmfabriq Kft.

Előzetes: https://youtu.be/44gdwJkB6PQ
12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Bemutató: 2018. június 21.

Forgalmazza a Cirko Film.