A LAVOR Collective bemutatja: Imperfect Paradise | Polónyi Fáni első egyéni kiállítása

A kiállítást rendhagyó módon portréfilm vetítéssel és vega quiche-sel nyitjuk meg.

Fáni a művészetben és az életben egyaránt az arany középutat keresi, a harmóniának azt a formáját, mely a kompromisszumok megtalálásával ad lehetőséget az egyedi vizuális nyelvezet megteremtésére. A művész a káoszt és a rendet, a valóságot és a képzeletet, a festészeti technikák különböző területeit egyesíti képeiben, melyek alternatív világok formájában jelennek meg. A párhuzamos világok időtlenek, a művész képzeletének és benyomásainak megjelenítői, melyek szubjektív formában közvetítik a valóság azon tulajdonságát, melyeket a rendszeren belüli véletlenek és hibák alkotnak.

Polónyi Fáni

„Számomra az intellektuális megértéssel szemben az empirikus megtapasztalás, a személyes élmény az elsődleges. Festés közben, a környezetem felidézése során, az emlékeimet, benyomásaimat képzeletben különböző általam megalkotott helyekhez társítom, melyeket tárgyakkal, dekoratív elemekkel töltök meg. Ezek a helyek együtt hoznak létre egy olyan fiktív teret, amely kapcsolódik az emlékezethez és képzelethez is; alternatív tükörképe a makrovilágnak. A kísérletezés és a játékosság alapvető építőelemei ennek az „alternatív” világnak. A benyomásaimat a világról egy struktúrába rendezem úgy, hogy közben az egyes elemek megőrizzék a saját identitásukat.”

Éber álom, tudattalan és tudatalatti alkotás. Fáni világa a kollektív és a személyes emlékek szeleteit egyesíti, egyúttal létrehozva saját Paradicsomát. Megteremtve és megőrizve mindazt egy helyen, melyből energiát merít mindennapi létezéséhez. Az alternatív világok időn kívülisége nyugtatja meg az alkotót és a befogadót egyaránt. Az egyéni univerzumokat őszinte bájjal teremti meg az alkotó, akinek a személyes élményei, emlékei és képzetei egy olyan helyet idéznek meg, melyet mindannyian közel érezhetünk magunkhoz, hiszen a kollektív tudattalan által mi is hozzáférünk a paradicsomi emlékekhez, melyet Fáni vizuálisan is felidéz most nekünk.

Esemény: https://www.facebook.com/events/244494932984685/
Helyszín: Klinika | 1136 Budapest, Tátra u. 22
Időpont: 2018.06.22. Péntek 20:00
A kiállítás megtekinthető: június 22. – július 13.
Művész: https://www.lavorcollective.com/polonyi-fani

Forrás: Lavor Collective Galéria