Slam poetry est a múzeumban – „A többi már történelem”

Egy újabb érdekességgel várja a fiatalokat a szegedi Móra Ferenc Múzeum: slam poetry estet szerveznek a Kultúrpalota dísztermében. A Slam Poetry Szeged csapatával együttműködésben a rendezvényt április 19-én, csütörtökön 19 órától tartják meg.

A szegedi Móra Ferenc Múzeum újabb és újabb kezdeményezésekkel nyit a fiatalabb korosztály felé. Ennek a fontos kezdeményezésnek egy újabb lépcsője a Slam Poetry Szeged csapatával való együttműködés: slam poetry estet tartanak ugyanis a múzeum dísztermében április 19-én, csütörtökön.

Az este témája a múzeumhoz kapcsolódik: „A többi már történelem”. A rendezvényen szabad verses formában osztják meg az előadók gondolataikat a témakör kapcsán. A slam poetry maga egy költészeti, előadói reformmozgalom, mely versenykeretek között zajlik, amikor az előadók egy bizonyos témában verselnek szabadon közönség előtt. Ez a forma hazánkban tíz éve, Szegeden pedig 2013 óta van jelen.

„A többi már történelem” tematikájú slam poetry estet április 19-én tartják a Móra Ferenc Múzeum dísztermében. Kapunyitás 18 órakor, a verseny pedig 19 órakor veszi kezdetét.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum