Szombaton újra Ludwig Lounge – képzőművészetről könnyedén

Április 14-én szombaton újra tartalmas délutánnal várja a művészet az irodalom és a minőségi gasztronómia rajongóit a Ludwig Múzeum. A programban szerepel beszélgetés Závada Péter író, költővel, interaktív borkóstoló és tárlatvezetés is a Ludwig legfrissebb kiállításában.

Závada Péter – Fotó: Rév Marcell 2015.

16 órakor kezdődő program egy tárlatvezetéssel kezdődik az alig néhány napja megnyílt Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet című kiállításban, amely az ukrán kortárs szcéna első nagyszabású magyarországi bemutatkozása különleges művekkel, erős üzenetekkel. A válogatás remek alkalmat kínál arra, hogy egy olyan feszültségekkel teli ország teli ország vibráló művészeti közegébe tekinthessünk be, amely nagyrészt még mindig az európai kulturális térség vakfoltjára esik.

Ezt követően Mit lát az író? címmel Závada Péterrel beszélget Valuska László (Könyves Magazin) , aki a képzőművészet és az irodalom viszonyáról, a számára fontos alkotásokról kérdezi majd az írót. A tervek szerint arra is fény derül, hogy, hogyan jelenik meg a társművészet a Závada versekben, illetve megtudjuk, hogy az írást miként segíti vagy gátolja a képzőművészet. A beszélgetésben Fabényi Julia a Ludwig Múzeum igazgatója is részt vesz.

Az estét interaktív borkóstoló és évjárat premier zárja Lounge & Wine címmel, amelynek fókuszában ez alkalommal Villány áll.

Időpont: 2018. 04. 14. 16.00 – 20.00

Helyszín: Ludwig Múzeum – Kortárs Képzőművészeti Múzeum

Részletes program ide kattintva elérhető

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékát kérjük, az alábbi e-mail címen jelezze: demok.nora@ludwigmuseum.hu

Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
,