Nézd meg Budapestet, ahogy még nem láthattad!

Mozgó- és állóképek a BB’z galériájában (1075 Budapest, Király utca 15. (A Deák Ferenc tértől gyalog 5 percre, közvetlenül a GOZSDU udvar Király utca felőli bejárata mellett.)).

Még mindig tud újat mutatni KoPé, a X. alkalommal visszatérő – és így minden tekintetben vasbeton masszívan jubiláló – ‘Alternative Budapest’ kiállítás, mely április 11-én, szerdán toppan be a BB’z galériájába. Az alkotó, majdnem 500 különböző városhamisítást vitt véghez 2012 és 2018 között, a legújabb alkotásait mutatja meg, válogatást a régebbi és számára legkedvesebb képei közül, illetve legújabb mozgó képeit (GIF-kiállítás) is láthatjuk majd egy nagy képernyőn.

„Tényleg ott vagy? Ez most megtörténik, vagy csak odatetted?!” – Az évek során KoPé ismerősei megszokták, hogy saját magát is képes néhány meglepő szituációban ábrázolni, vagy megtekerni valamit a klasszikus városfotókon, úgy hogy első ránézésre valami nem stimmel típusú homlokredőkkel rezonál rá az ember. Vannak olyanok képek illetve gif-ek is persze, amikről szinte leugrik az oda nem illő és általában horror-gyanús részlet.

Az évek során folyót kiszárító, meteorral agyoncsapató, tájfunnal kettészelő, őslényekkel felfalató kedve nem enyhült, a már-már családiasan landoló űrhajókkal, barátságos tűzokádó sárkányokkal társítja kedvenc városunkat. Néha Vasember szálldos, máskor Hulk passzírozza szét a drága 4-6-os villamost.

Tizedik alkalommal Budapest összetéveszthetetlen fizimiskáját alakítja át egy-egy párhuzamos univerzummá az Alternative Budapest, merítve a most pörgő mozifilmekből és sorozatokból, a történelemből, fantasztikus lényekből, néhány utópisztikus kiadványból (mint a napi hírek)…

Így Kopé alakítgathatja Budapest alternatív tájképét – ami lassan nem is annyira alternatív? Meglátjuk április 11-től a BB’z galériájában.

Megnyitó: 2018. április 11. szerda / 19:00
‘Alternative Budapest’ #10 exhibition by KoPé! @ BB’z (Budapest, V., Király u.15.)
A kiállítást megnyitja: NÁDAI FERENC / grafikus-tipográfus

NYITVA: 2018.április 11-május 11.

A belépés INGYENES!

http://www.budapestalternative.com

https://www.facebook.com/BudapestAlternative

http://instagram.com/kope0001

http://budapestalternative.tumblr.com