Pizsamás vulkánkutatók a Da Vinci TV programján

A méltán népszerű Da Vinci Pizsamaparti sorozathoz áprilisban ismét új helyszín csatlakozik. A pizsamás felfedezők a vulkanikus Börzsönyben kalandoznak és ismerkednek a hely élővilágával, majd a Királyréti Hiúz Házban töltik az éjszakát. Éjjeli állatok, ősvulkán, filmek és kalandok a legújabb pizsamapartin.

Az évek óta népszerű Da Vinci Pizsamapartik az általános iskolások számára az élmények kifogyhatatlan tárházát jelentik. Régészkalandok a Nemzeti Múzeumban, Filmtrükkök a Korda Filmparkban, Csillagtitkok a pécsi Zsolnay Negyedben és még számtalan bevált tematika. Újdonságként 2018 áprilisában debütál a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén található Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont, mint a legújabb helyszín a Da Vinci Pizsamaparti sorozatban. Az első ottalvós ismeretterjesztő programra április 14-én kerül sor.

A Da Vinci pizsamaparti sorozat igazi kuriózum a vagány gyerekeknek egyúttal egy értékes este a szülőknek. A felfedezés és a titkos kalandok öröme már előre lázba hozza a gyerekeket. Nincs annál jobb, amikor a gyerekek a saját élményükből táplálkozva kezdenek el észrevétlenül tanulni, érdeklődni egy tudományterület iránt – ehhez kell egy jó szikra, egy érdekes helyszín, egy jó múzeumpedagógus és a Da Vinci TV szuper filmjei.

A Vulkánkutató pizsamaparti, mint legújabb téma és helyszín keretében a gyermekek ismét szórakoztató módon ismerkednek meg az érdekes tematikával. A Börzsöny, mely a Kárpátok belső vulkanikus övezetében található, egykoron aktív tűzhányó volt, melynek nyomai ma is láthatóak. A Börzsöny formái meglepően hűen őrzik az ősvulkán egykori szerkezetét. A Vulkánkutató Pizsamaparti során a gyerekek játékos formában ismerkednek meg a vulkánműködéssel, a vulkanikus hegységekkel, a vulkánkutatók munkájával és az éjszakai Börzsöny élővilágával, titkaival, rejtekhelyeivel.

Éjszakai kalandtúrán vesznek részt a Szén-patak mentén. A hely számtalan rejtett életmódot folytató élőlénynek ad otthont, amik egy része csak naplemente után lesz aktív, akkor lehet észrevenni és megfigyelni őket. A túra során tegzesek, kérészek, álkérészek, bolharákok, kövi rákok nyomába erednek a kis kalandorok. Az éjszakai felfedező túrát követően a Da Vinci Kids élményórán is minden a vulkánokról szól. Megtudjuk, mitől keletkezik a földrengés, hogyan mérhetjük, és hogyan védekezzünk ellene. Kiderül, hogyan mozognak a földkérgek, megnézhetjük, hogyan jön létre a láva a vulkánok belsejében, s a fizikai folyamatokat otthon elvégezhető kísérletben ki is próbálhatjuk. A résztvevők a Tudós Palánták sorozat segítségével vulkánt készítenek. Az éjszakai kalandok végeztével a felfedezők a Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpontban töltik az éjszakát.

Örömmel és izgatottan várjuk a gyerekeket április 14-én a Királyréti Erdei Iskolába. Egy-egy alkalommal átlagosan 30 gyermeket tudunk fogadni. A pizsamaparti program új, egyedi megközelítésben dolgozza fel a látogatóközpontunk által kínált tartalmakat – mondja Sevcsik András látogatóközpont vezető.

„Hisszük, hogy a tanulás lehet szórakoztató és fontos élmény is egyszerre. – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Media ügyvezető igazgatója. „Szeretnénk, ha a következő generáció úgy nőne fel, hogy mindenféle területről inspirálódik, és megismerheti magában az igazi felfedezőt.”

A Da Vinci TV a szórakoztató tanulást a televízió mellett ezeken a különleges helyszíneken megrendezett pizsamapartikon hozza el a gyerekek számára.  A csatorna ismeretterjesztő tematikájának megfelelő helyszíneken szerveznek izgalmas, ottalvós programokat, ahol a gyerekek zárás után ismerkednek a helyszínnel, s nem mindennapi élményeken keresztül szereznek új tudást.

Azoknak, akik még csak kacérkodnak a pizsamapartikkal, vagy épp a távolság vagy más okán nem jutottak el egy ilyen élményprogramra, ajánljuk a nemrégiben bevezetett Da Vinci Kids applikációt, mely okostelefonra és táblagépre letölthető játékos, ismeretterjesztő alkalmazás kisiskolás gyerekek számára. A Holdra szállástól kezdve az ókori világcsodáin, a matematika és a felfedezések kisfilmes feldolgozásaink keresztül könnyen és játékosan tanulhatnak a gyerekek és indulhatnak el a virtuális térben a világ felfedezésére.

Az esemény FB oldala: https://www.facebook.com/events/540799582969483/

www.davincikids.tv
https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag

Da Vinci Media GmbH-ról:
A Da Vinci Media egy Berlin-központú média vállalat, amely Da Vinci Kids néven (TV csatorna és VOD applikáció) több órányi, válogatott, oktató szórakozást kínál heti hét napban, 24 órában. Emellett a Da Vinci Learning TV csatorna díjnyertes, tudományos dokumentumfilmeket is kínál, melyeket a szülők, felnőttek is élvezhetnek esténként.
Közép és Kelet-Európában, Oroszországban, Afrikában és Ázsiában összesen 90 országban, 18 nyelven vagyunk elérhetőek. 2007-es alapításunk óta ma már több mint 30 millió otthonban sugárzunk friss és motiváló tartalmakat a világ minden tájáról. Műsoraink a szórakozást a tanulással ötvözik, hogy megfeleljenek a kíváncsi gyerekek és szüleik elvárásainak.
A több mint 2500 olyan anyaggal – melyeket a nap bármely szakában, nyugodtan meg lehet tekinteni -, a Da Vinci arra ösztönzi a nézőket, hogy tegyék teljesebbé és különlegesebbé az életüket. Az ismeretanyagot lebilincselő és izgalmas elmekalanddá változtatjuk, mindezt kreatív vizuális technikák és hasznos oktató tartalmak felhasználásával. Műsoraink okosak, kísérletezők, gondolatébresztők, hitelesek és fejlesztőek. Olyan környezetet alkotunk, melyben a család együtt vehet részt a közös tanulás kalandjában.
Forrás: Da Vinci Learning
,