Szemezgető a Magyar Nemzeti Galéria kínálatából – Gyerekprogramok márciusra

A gyerekeké hétvégén a Magyar Nemzeti Galéria: a kiállítások mellett idén tavaszra Szombati Szemezgetővel, FIRKAszombattal és számos más érdekes gyerekprogrammal készül az intézmény. A hétvégi foglalkozások célja, hogy a résztvevő gyerekek és kisiskolások játékosan, interaktív módon tanulhassanak művészeti technikákról, híres műalkotásokról és művészettörténetről.

A FIRKAszombaton minden gyerek kedvére firkálhat, a Szombati Szemezgetőn a Magyar Nemzeti Galéria egy-egy műalkotásáról tanulhatnak a gyerekek és szüleik idén márciusban. A szakkörök és foglalkozások vizuális nevelésre és interaktív művészeti élményekre épülnek; céljuk, hogy megszerettessék a művészeteket a gyerekekkel.

A Galéria a kiemelt szakkörökön kívül kisbabás anyukáknak, okostelefon-függő kamaszoknak és családoknak is kínál hétvégi programokat, a művészetekre fogékony gyerekek ráadásul a szülinapjukat is a Galériában ünnepelhetik.

A programok közül néhányra előzetes regisztráció szükséges, további információ: http://mng.hu/latogatas/latogatas_csoporttal

,