Elkészült a Lajkó – cigány az űrben plakátja

Lengyel Balázs első nagyjátékfilmje, a Lajkó cigány az űrben című fekete vígjáték előzetese és egy exkluzív jelenet után most elkészült a film plakátja. A Keresztes Tamás, Gyabronka József, Pálffy Tibor főszereplésével készült vígjáték március 29-től látható országszerte a magyar mozikban.

1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja. Lajkó gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz s egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe. Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra. Bajkonurban egy különleges verseny során dől el, hogy a magyar, a német, az észt és a mongol kandidáltak közül ki lesz a szerencsés kiválasztott.

A film plakátja a szovjet propaganda filmek és pártpropaganda hangulatát kívánta megidézni, miközben érezhető benne a szatirikus hangvétel. A plakáton rakétaként látható a film cselekményében hangsúlyos szerepet kapó kerti budi is.

Utóbbit, azaz a kerti árnyékszéket a Cinema City Westend multiplex előterében ismét felállítottuk, s ezzel kapcsolatban egy selfie-fotós játékot hirdettünk a Facebookon.

A plakáton látható szkafander szintén egy Facebook-játék részeként bukkan fel a fővárosban: a Deák téren állítottuk ki a vígjátékhoz készített különleges űrruhát, amelynek lefényképezői és a fotók megosztói filmes ajándékcsomagot és a Lajkó cigány az űrben premier előtti vetítésére szóló belépőket nyerhetnek.

A Lajkó cigány az űrben víruskommunikációja a következő hetekben tovább folytatódik. A kampánnyal a vígjáték abszurd és egyedi humorát szeretnénk visszaadni.

“A Lajkó a XX. század történelmének őrültségeit és sötétségét vígjátéki eszközökkel megmutató történet. Hősei valós és kitalált figurák, helyszínei valós és képzelt vidékek, fordulatai valós és mágikus események. A XX. század nagyszüleink százada, az ő sorsaik nyögik azoknak a borzalmaknak a súlyát, amiről talán humorral lehet a legőszintébben beszélni, és ami kihat a mai generációk életére is” – mondja a rendező a történetről.

A címszerepet Keresztes Tamás alakítja, illetve Gyabronka József és Pálffy Tibor a film főbb szereplői, de mellettük feltűnik mások mellett Papadimitriu Athina, Trokán Anna és Trokán Nóra, Szirtes Ági, Máté Gábor, Rajkai Zoltán, Trill Zsolt, Lukács Andor és magyarok mellett német, ukrán és orosz színészek. A film producere Pusztai Ferenc, operatőre Réder György, látványtervezője Valcz Gábor.

A film március 29-én kerül országszerte a mozikba, forgalmazója a Vertigo Média.

Forrás: Vertigo Média