Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Művészeti Akadémia a Nagycsaládosok Országos Egyesületével

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) csütörtökön az MMA székházában. Az MMA részéről Vashegyi György elnök és dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár, a NOE részéről Kardosné Gyurkó Katalin elnök látta el kézjegyével a megállapodást. 

Kardosné Gyurkó Katalin, Vashegyi György, dr. Kucsera Tamás Gergely – Fotó forrása: MMA

A művészeti és művészettel nevelés támogatása nemcsak fontos feladata a Magyar Művészeti Akadémiának, de a működését szabályozó jogszabály alapján oktatási és nevelési ügyekben a közművelődésért is felel a művészetben. Az MMA folyamatosan tárgyal civil szervezetek képviselőivel a szervezetek közötti együttműködési lehetőségekről. Erre az aláírásra is azért kerülhetett sor, mert hosszú távú együttműködés lehetősége és közös célok fogalmazódtak meg. Ezek alapján, a két szervezet együttműködésének további erősítése érdekében kötött stratégiai megállapodást a Magyar Művészeti Akadémia a Nagycsaládosok Országos Egyesületével.

2016 szeptemberében már együttműködés jött létre a NOE-val a II. Nagycsaládos Fesztivál támogatására a Vasúttörténeti Parkban. Az MMA a művészeti produkciók megvalósítását támogatta az egész napos fesztiválon: zenés-táncos gyerekprogramokat, néptáncbemutatókat, bábelőadásokat stb. Az együttműködés a fiatalok művészeti nevelésére, a nemzeti kultúra támogatására irányult.

A most megkötött stratégiai megállapodás része, hogy a NOE tagsági kártyával rendelkezők számára a Magyar Művészeti Akadémia kedvezményes belépést biztosít az MMA intézményeiben (Pesti Vigadó, Műcsarnok) rendezett kiállításokra, egyéni vagy szervezett csoportos látogatásokra.

A NOE saját médiafelületein – így 2018-ban induló kétheti hírleveleiben is – eljuttatja a családokhoz és népszerűsíti az MMA művészeti programjait.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületéről:

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987-ben alakult. Az alapszabályában rögzített célok azóta is érvényesek: az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. A NOE tagjai azok lehetnek, akik háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, az egyesület céljaival és feladataival egyetértenek, és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában.

A NOE pártoktól, felekezetektől, ideológiáktól mentesen tevékenykedik. A sokszínű tagságot összetartó közös érték a család. Az egyesületnek jelenleg kb. 14 000 család a tagja, akik közvetlenül vagy tagegyesületen keresztül tartoznak a NOE-hoz.

Hivatkozás: http://www.mma.hu/az-akademia/-/event/10180/strategiai-megallapodast-kotott-a-magyar-muveszeti-akademia-a-nagycsaladosok-orszagos-egyesuletevel

Forrás: MMA