A gravitáció csodálatos világa

Az elektromosság története, a Minden és semmi és A matematika csodálatos világa sorozatok brit házigazdája újra a Da Vinci Learning képernyőjén. Jim Al Khalili elméleti fizikus lenyűgöző stílusában ezúttal a természet legfontosabb erejét, a gravitációt ismerteti meg a nézőkkel. A gravitáció csodálatos világa c. sorozat december 10-étől vasárnap este a Da Vinci Learningen.

Ha már egyszer gravitáció, és a dolgok nem fölfelé „esnek”, akkor mi is történik? Minden, ami a világunkban megtalálható, szoros összefüggésben van a tömegvonzással. Ma már mérhetők a gravitációs hullámok is, s ez a felfedezés ismét alapjaiban változtatja meg eddig ismert világunkat.

A ragyogó fizikus, Jim Al-Khalili professzor élvezetes stílusban mutatja be a legújabb felfedezéseket az a Da Vinci Learningen. Ellátogat az amerikai LIGO laboratóriumba, ahol a gravitációs hullámokat felfedezték, majd felfrissíti a kozmoszról, a gravitáció forrásairól és a fekete lyukakról alkotott elképzeléseinket. Szeretne torna s diéta nélkül súlyt veszteni? Szeretne lassabban öregedni? Jim Al-Khalili professzor, „a brit tudomány arca” többek között ezekkel a kérdésekkel csábít minket a december 10-étől minden vasárnap a Da Vinci Learningen a gravitáció elképesztő világába. És ha azt gondolta, egy kalapács gyorsabban esik le mint egy toll a tömege miatt, kapcsoljon a műsorra, és tudja meg, miért nincs igaza!

Forrás: Da Vinci Lerarning