Skandináv gasztronómia a Skandináv Filmfesztiválon

Idén sem maradunk Skandináv Filmfesztivál nélkül. A 2017. október 24. és 29. között az Art+ Cinema moziban megrendezésre kerülő skandináv mustra minden eddiginél gazdagabb kínálatot vonultat fel. A fesztivál hat napja alatt öt kategóriába osztva – Játékfilmek, Dokumentumfilmek, Rövidfilmek, Best of, Nézd újra – több mint 30 alkotást láthatnak a skandináv filmek szerelmesei. A filmes mustra kísérőrendezvényeként  október 28-án interaktív beszélgetést is tartanak a szervezők a skandinávokról, akiket néhány meghívott vendéggel és a közönséggel közösen vesznek górcső alá. A filmeken túl az Art+ Cinema kávézója skandináv finomságokkal várja az északi gasztronómia szerelmeseit a fesztivál ideje alatt.  

Ezúttal is sokszínű programmal érkezik az immár negyedik Skandináv Filmfesztivál október 24. és 29. között az Art+ Cinemába. Többek között olyan kihagyhatatlan filmekkel, melyeket csak ezen a seregszemlén láthat a hazai közönség. A sokszínű válogatásban találunk dán drámát, finn dokumentumfilmet, izlandi thrillert, norvég vígjátékot és svéd kosztümös filmet is. A filmvetítéseket kísérőprogram is színesíti. Október 28-án, szombaton 17 órakor egy ingyenes, interaktív beszélgetést tartanak meghívott vendégekkel az Art+ Cinemában A skandinávok magyar szemmel címen, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A Skandináv Filmfesztivál ideje alatt az Art+ Cinema Warmcup Specialty Kávézója skandináv napokat tart fahéjas csigával és északi filterkávékkal, hogy a fesztivál látogatói még inkább átélhessék a skandináv életérzést.

A Skandináv Filmfesztivál az Art+ Cinema, a Dán Nagykövetség, a Norvég Nagykövetség, Svédország Nagykövetsége és a FinnAgora együttműködésében valósul meg, az NKA támogatásával. 

Jegyek elővételben már kaphatók az Art+ Cinemában. 

A fesztivál programja: http://www.artpluszcinema.hu/2017/10/13/skandinav-filmfesztival

Műsorfüzet: https://issuu.com/embassyofdenmarkinbudapest/docs/skandinav_fuzet1

Facebook-esemény: www.facebook.com/events/1835194166791292

Forrás: Skandináv Filmfesztivál
,