Az alapító tagok életéből készít előadást a 25 éves Kolibri Színház

Az idei évadban 25 éves jubileumát ünneplő Kolibri Színház Visszatérő címmel az évfordulóhoz kapcsolódó, különleges ifjúsági előadással készül. Czukor Balázs legújabb rendezése a színház alapító tagjainak személyes élettörténeteiből meríti anyagát. A történetek, életesemények generációkon átívelve szólnak a máról, gyerekkorunkról, kamasz éveinkről, szüleinkkel kialakított kapcsolatunkról, saját szülői hivatásunkról. Az előadás azt a kérdéskört járja körül, hogy mennyiben határozzák meg életünket szüleink cselekedetei és elvárásai, miként módosul a szülőkhöz és a gyerekkori élményekhez fűződő viszonyunk az évek során, és miért érdemes, ha egyáltalán érdemes, felfedni és megérteni a korábbi események hátterét. Az előadást követő drámafoglalkozáson színházi nevelési szakembereket bevonva az alkotók a nézőkkel közösen keresik kérdéseikre a választ.

A forgatókönyvet Czukor Balázs és Surányi Nóra írta. A tervező Orosz Klaudia, a zene és látvány Gutema Dávid és Mikulán Dávid munkája, a színházi nevelési program vezetője Gyevi-Bíró Eszter. A rendező munkatársa Vajdai Veronika, az előadás rendezője Czukor Balázs.

A főbb szerepeket Bodnár Zoltán, Farkas Éva, Gazdag László, Kormos Gyula, Meixler Ildikó, Mult István, Németh Tibor, Szívós Károly, Tisza Bea és Török Ágnes játsszák.

A Visszatérő című előadást október 24-én mutatják be a Kolibri Színházban.

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
,