KEMÉNY ÉS LÁGY – Csoportos kiállítás nyílik a Faur Zsófi Galériában 2017. október 12-én

A hazai képzőművészeti élet öt karakteres alkotója négy különböző műfajban (festészet, grafika, szobrászat, videóinstalláció) járja körül a „kemény és lágy” ellentétpárt. Az egymás munkáira is reflektáló alkotásokat a Sotheby’s aukciósházban képzett Ferenczy Bálint rendezte egységbe a Faur Zsófi Galériában.

Fotó forrása: Faur Zsófi Galéria

Az alkotók:  

Köves Éva | festőművész
Yengibarian Mamikon | szobrászművész
G. Heller Zsuzsa | képzőművész
Gábor Márton Dániel | videóművész
Gábor Áron | képzőművész

A kiállítás koncepciója a „kemény és lágy” ellentétpár gondolatára épül. A műfaji szabadság lehetőséget ad arra, hogy a műalkotások térben és időben kommunikáljanak egymással. A kiállítás a galéria mindhárom szintjét (pince, földszint, emelet) kihasználva mutatja be G. Heller Zsuzsa prehisztorikus formákat és erőket idéző kerámiamunkáit és videóinstallációját, az örmény származású Yengibarian Mamikon formabontó és újító szobrait, Köves Éva fotóalapú valóságból absztraháló nagyméretű vásznát, Gábor Áron „nonfiguratív arcképcsarnokát” és a jelenleg New Yorkban élő Gábor Márton Dániel 21. századi város-kép fotómontázsait. A látogató különböző művészeti technikákkal (szobrászat, festészet, fotó-, videó- és kerámiaművészet) és izgalmas művészi látásmódokkal ismerkedhet meg az október 12-en nyíló kiállításon, szintről szintre, „körről körre” haladva.

A művészek arra is vállalkoztak, hogy egymás munkáit megismerve a saját művük elkészítésénél is figyelembe vegyék egymás témáit és művészi kifejezésmódját, illetve reflektáljanak is erre. A különböző műfajok átjárhatósága kreatív szellemi megoldásokat eredményez. A kiállítás lehetőséget adhat arra, hogy  ezek a művészek hosszabb távon is együtt dolgozhassanak.

A KEMÉNY ÉS LÁGY kiállítás megnyitója október 12-én, csütörtökön, este 7 órakor lesz.

A kiállítás 2017. október 12. és november 13. között lesz látható a Faur Zsófi Galériában (1114 Budapest, Bartók Béla út 25.)