GasztroKult Fesztivál a Római Magyar Akadémián

2017. szeptember 29 – 30. között kerül megrendezésre a Római Magyar Akadémián (Falconieri Palota – Via Giulia, 1) a “Magyar ízek és kultúra” című kétnapos “GasztroKult fesztivál”.

Fotó forrása: Római Magyar Akadémia

A kétnapos rendezvénysorozat szeptember 29-én, pénteken 18.00 órakor veszi kezdetét. Az est során magyar szakácsok részletesen bemutatják az olasz közönségnek a mangalicapörkölt készítésének titkait. A bemutatóval egyidejűleg az érdeklődők jellegzetes magyar gasztronómiai termékeket illetve Csopaki borokat kóstolhatnak. Mindez élő magyar népzene és tánc kíséretében. Az est Szomjas György “Talpuk alatt fütyül a szél” című filmjének levetítésével fejeződik be.

Másnap, szeptember 30-án, szombaton 18.00 órakor újabb gasztro-enológiai kóstoló várja a vendégeket, bográcsban készült szürkemarhagulyással az élen. Az est népzenei koncerttel valamint  táncházzal zárul.

A GasztroKult Fesztivál, Hajdúnánás, Csopak, Panyola és Mátraderencske városa valamint a Városok és Falvak Szövetsége szervezésében jött létre a Római Magyar Akadémia szíves közreműködésével.

Forrás: Római Magyar Akadémia
,