Walk&Talk: séta és városi játék hétfőn Újbudán

Városi játékkal összekötött sétára és beszélgetésre várják az érdeklődőket szeptember 18-án, hétfőn 18 és 20 óra között Újbudán, a Bartók Béla út környékén a PLACCC City Conversations című rendezvénysorozat programjában.  A Walk&Talk célja, hogy a séta során egy adott helyszínt más szemmel láttasson egy-egy művészeti alkotás segítségével. A hétfői programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Fotó forrása: PLACCC City Conversations

Az újbudai séta szeptember 18-án, hétfőn 18 órakor a Váli utca 10-12. szám elől indul, ahol a 2012-es PLACCC Fesztivál keretében Antal Balázs, Hatházi László és Fodor Zoltán képzőművészek megalkották a Fix sarok című scraffitót.

Három fiatal alkotó, Antal Balázs, Hatházi László és Fodor Zoltán Fix sarok című köztéri képzőművészeti alkotásának kiindulópontja a Kárpáti Anna Néger fiú című szobor, amely Budapest XI. kerületében, a Váli utca 10-12. és 14. számú társasházak között megbúvó kis parkban áll. Az alkotók összegyűjtötték és dokumentálták az ország különböző pontjain fellelhető Kárpáti Anna-alkotásokat. Az újbudai szobor mögötti tűzfalra óriási falképet készítettek, amelyen vizuális átiratban jelenítették meg a művésznő alkotói pályájának kiemelkedő darabjait. A falképhez a ma már ritkán használt sgraffito technikát alkalmazták, vagyis egymásra felvitt különböző színű festékek vagy vakolatok rétegeinek visszakaparásával és kikarcolásával készítették el a művet.

A köztéri képzőművészeti alkotáshoz kapcsolódó 2012-es és 2014-es performatív akciókról az egyik alkotó, Antal Balázs és az akkori projekt produkciós munkatársa, Kenéz Réka kurátor mesél.

A résztvevők ezután a Budapest Barangoló interaktív városismereti versenyséta segítségével jutnak el a beszélgetés helyszínére, ugyanis a Barangoló egy korábbi sétája épp ezen az útvonalon haladt. Az egyik szakaszt ez alkalomra rekonstruálja a versenytúrák egyik szervezője, Krivánszky Emőke.

A sétát követően 19 órától beszélgetésre kerül sor a MeetLab műhelyében, a Stoczek u. 11. szám alatt. A beszélgetés résztvevői lesznek Krivánszky Emőke, Antal Balázs és Kenéz Réka mellett két fiatal dramaturg, Cserne Klára (Dinamó Budapest) és Ivanyos Ambrus (MeetLab), akik némiképp különbözőképpen közelítik meg a város performatív használatát. A beszélgetés moderátora Juhász Judit, a Városkommunikáció blog szerzője.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

https://www.eventbrite.com/e/walktalk-a-varoskommunikacio-bloggal-placcc-city-conversations-tickets-37784456326

Időpont: 2017. szeptember 18. (hétfő) 18.00-20.00

találkozóhely: 1117 Budapest, Váli u. 10-12. előtt  (az Alee oldalában)

sétavezető: Krivánszky Emőke (Budapest Barangoló)

moderátor: Juhász Judit (Városkommunikáció blog)

beszélgetőtársak: Krivánszky Emőke (Budapest Barangoló), Cserne Klára (Dinamó Budapest), Ivanyos Ambrus (MeetLab)

beszélgetés helyszíne: MeetLab (1111, Budapest, Stoczek u. 11.)

Forrás: PLACCC City Conversations